Quantcast

Naujas piešinys Vilniaus stoties rajone: scena tarsi iš senovės

  • Teksto dydis:

„Pervažos epas“ – tokiu pavadinimu praeivius pasitinka naujas beveik trisdešimties metrų ilgio gatvės meno kūrinys Vilniaus stoties rajone Švitrigailos gatvėje.

Pilka, neišvaizdi siena buvo pagražinta menininko Morfai (Timotiejus Norvila). Jis prisipažįsta jau senai norėjęs atvaizduoti kažką panašaus. Tai klasikinio meno bruožų turintis kūrinys, kuris šiuolaikiškai susipina su komiksų ir grafičio stilistika. Siena išmarginta dramatiška keturių dalių scena, kurioje matyti raudonas kryžius, dūmai, sunkiai ariantys darbininkai, o pačiame centre – geležinkelio pervažos budėtoja, tarsi deivė su skeptru. Kompoziciją užbaigia tolumoje riedantis garvežys ir bėgius perjungianti žmogaus figūra.

Kūrinio eskizą perkelti ant beveik šimto kvadratinių metrų sienos prireikė beveik savaitės. Jo atsiradimo iniciatorius – gatvės meno galerija „Open gallery“, šiemet išeinanti iš uždaros, buvusios „ELFA“ gamyklos, teritorijos į miestą ir vilniečiams dovanoja net tris kūrinius, esančius viešojoje erdvėje. Be Morfai kūrinio netoliese yra Lino Kaziulionio darbas, o kiek paėjus, Šopeno gatvėje išnyra didelis Artur Širin darbas.

„Pervažos epas“ – jau ketvirtas Morfai kūrinys Vilniaus gatvėse. Lygiai prieš metus vilniečiai stebėjo Kaziui Varneliui pagerbti skirtą neofreską „Labirintas“ Savanorių prospekte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvydas

Alvydas portretas
Нездадимся товарищи geras butų pavadinimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių