Quantcast

Nacionaliniame operos ir baleto teatre apdovanoti metų solistai

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) šeštadienį apdovanoti geriausius vaidmenis pernai sukūrę operos ir baleto solistai.

Metų baleto soliste už Kitri vaidmenį „Don Kichote“ ir Gamzati vaidmenį „Bajaderėje“ pripažinta balerina Marija Kastorina.

Metų operos solistu už Tito vaidmenį „Dievo avinėlyje“ ir Markizo Pozos vaidmenį „Don Karle“ pripažintas baritonas Steponas Zonys. Toks apdovanojimas jam suteiktas antrus metus iš eilės.

Metų solistų apdovanojimuose kasmet paskatinami ir geriausiai pasirodę jaunieji teatro artistai.

Metų baleto viltimi už baletuose „Žizel“ ir „Spragtukas“ sukurtus vaidmenis tapo pirmą sezoną LNOBT trupėje šokanti Nora Straukaitė. Metų operos viltimis išrinkti net du jaunieji solistai: mecosopranas Gabrielė Kupšytė už Romeo vaidmenį operoje „Montekiai ir Kapulečiai“ bei tenoras Karolis Kašiuba už Tigrūdžio vaidmenį „Dievo avinėlyje“.

LNOBT nuotr.

Žiūrovų simpatijas pelnė mylimiausiu teatro solistu pripažintas baleto atlikėjas Genadijus Žukovskis, atliekantis pagrindinius vaidmenis daugelyje LNOBT baleto pastatymų.

Tradicinė Padėkos premija šįmet įteikta režisieriaus asistentei Jūratei Sodytei-Bradauskienei. Ji kolegų apdovanota už ištikimą tarnystę LNOBT scenai, už kūrybingumą, profesionalumą bei neblėstantį tikėjimą teatro kuriamu stebuklu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia Sakalauskas

Čia Sakalauskas portretas
toks nusibaigęs? Matyt nepyragai kai Fortūna pasisuka į tave nugara ir išleki iš vadovo posto? Bus tau ru pūže solistus koncertuojančius Baltarusijoje gaudyt ir baust - Dievulis viską mato..Dabar pats galėsi į Baltarusiją uždarbiaut važinėt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių