Quantcast

Muzikos topus užkariavusi ukrainietiška grupė „Kazka“ koncertuos Lietuvoje

  • Teksto dydis:

„Metų proveržis“, „Metų debiutas“, pirmosios vietos „YouTube“ grojamiausių dainų sąrašuose. Tik 2017 m. Ukrainoje sukurta grupė „Kazka“ jau karaliauja Jungtinės Karalystės, Lietuvos, Latvijos ir daugelio kitų šalių muzikiniuose topuose.

Eksperimentinę muziką kuriantys atlikėjai pirmą savo pasirodymą Lietuvoje surengs kovo 9 dieną menų fabrike „Loftas“.

Grupė „Kazka“ susikūrė 2017 m. kovo mėnesį ir jų pirma atlikta daina iš karto tapo hitu. Vėliau atlikėjai sėkmingai dalyvavo ukrainietiškoje populiaraus šou versijoje „X-Faktorius“ ir bandė savo jėgas „Eurovizijos“ atrankoje. 2018 m. grupė įrašė dainą „Verkė“ (orig. Плакала), kuri tapo interneto sensacija ir mažiau nei per 3 mėnesius surinko daugiau nei 60 milijonų peržiūrų. Tai leido muzikantams patekti į populiariausių pasaulio dainų topus ir tai buvo pirmas kartas, kai tik ukrainietiškai dainuojanti grupė sukėlė tokį rezonansą bei sulaukė tiek dėmesio pasaulyje.

„Tiesą pasakius, mes negalvojome, kad būtent ši daina taip „iššaus“ ir per trumpą laiką surinks tiek daug peržiūrų internete. Daina „Verkė“ yra apie stebinantį moterų gebėjimą išsiverkti, tarsi „persikrauti“ ir eiti toliau. Apie sugebėjimą ištverti bet kokius sunkumus ir kasryt tarsi atgimti ir toliau aukštai pakelta galva tęsti savo kovą su aplinkybėmis. Ir nesvarbu – ar tai maža mergaitė, ar suaugusi moteris – šis magiškas procesas vyksta vienodai“, – sako grupės solistė Aleksandra Zarickaja.

Grupė kuria konceptualią muziką, kuri jungia folklorą, elektroninę muziką, indie, populiariąją kultūrą. Stiprus ir įtaigus grupės solistės balsas ir unikalus tembras suteikia dainoms nepakartojamą skambesį. Pavasarį muzikantai išleido savo pirmą albumą „Karma“, į kurį įėjo dešimt dainų.

„Kiekviena albumo daina – tai tarsi įtraukiančio serialo serija, kurio jūs negalite išjungti, kol nesibaigs visas sezonas. Kiekvienas kūrinys – eksperimentas, kuris ne vieną kartą nustebindavo ne tik mūsų dainų autorius ir kompozitorius, bet ir mus pačius. Mūsų dainose galima išgirsti Ukrainos, Azijos šalių etninę muziką. Mes savęs neribojame ir labai mėgstame eksperimentuoti“, – sako vienas iš grupės narių Dmitrij Mazuriak.

Šį rudenį „Kazka“ leidosi į savo pirmą koncertinį turą, kurio geografija driekiasi nuo Ukrainos iki Jungtinių Amerikos Valstijų. Grupė kitų metų pavasarį užsuks ir į Lietuvą, kur menų fabrike „Loftas“ surengs savo pirmą pasirodymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių