Quantcast

Mugė „ArtVilnius“ išjudino meno rinką

Ketvirtą kartą vykusi šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ buvo ypač sėkminga – čia dalyvavę 50 meno galerijų iš 11 pasaulio šalių pardavė daugiau kaip 100 kūrinių beveik už pusę milijono litų. Dėl 40 darbų dar vyksta derybos.

Didžiausio kolekcininkų dėmesio sulaukė ukrainiečių galerija „Tsekh“, kuri ir pernai galėjo pasigirti puikiais rezultatais. Galerijos pristatyto ukrainiečių dailininko Jevgen Petrov akvareles ir skulptūras pirko kolekcininkai iš Latvijos ir Lietuvos.

Buvo perkami darbai iš danų galerijos „NB“, italų galerijos „Ufofabric“, baltarusių galerijos Y. Galerijos iš Lietuvos taip pat džiaugėsi mugės rezultatais ir pastebėjo, kad perkamiausi – tapybos darbai, nors pirko ir fotografijas bei skulptūras.

Daugiausiai kūrinių pardavė galerija „Menų tiltas“, „Klaipėdos galerija“, Kristina Norvilaitė. Pirko Augustino Savicko, Virginijaus Viningo, Sauliaus Vaitiekūno, Mariaus Jonučio, Egidijaus Radvensko, Vilmanto Marcinkevičiaus, Mariaus Martisunnen, Rūtos Katiliūtės, Dalios Kasčiūnaitės, fotografų Arturo Valiaugos, Arūno Baltėno, jaunų menininkų Mykolo Saukos,  Kristinos Ališauskaitės, Eglės Ulčickaitės, klasikų, išeivių Prano Gailiaus, Vytauto Kasiulio, Viktoro Petravičiaus ir kitų kūrinius.

Geriausią menininką bei galeriją išsirinko ir žiūrovai. Daugiausia balsų lankytojai atidavė Barborai Gediminaitei, kurią pristatė Vilniaus dailės akademijos tekstilės galerija „Artifex“. Savo favorite žiūrovai pripažino Vytauto didžiojo universiteto menų galeriją „101“ iš Kauno, kuri demonstravo Renatos Vickevičiūtės instaliaciją „Sovietinė romantika“. Iš viso balsavo 7000 lankytojų.

Mugės vadovė Diana Stomienė teigia, kad tiek rezultatai, tiek dalyvių bei svečių vertinimai džiugina ir rodo, kad mugė įgauna savo veidą, mugę kaip kokybišką, demokratišką ir jaukią, įvertino prancūzų kuratoriaus, meno mugės „ArtMoscow“ meno vadovas Eric Schlosser.

Šiemet mugę aplankė 15 000 žmonių. Į ją atvyko ne tik kolekcininkai, bet ir žinomi verslininkai, menininkai.


Šiame straipsnyje: artvilniusmenasparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

pervažiuoto

pervažiuoto portretas
katino svajonės ............bent kailiuką nunėrė, kilimėliu prie slenksčio tarnausiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių