Quantcast

Menų fabrike „Loftas“ svečiuosis vokiškas filmas – „Tamsioji pusė“

  • Teksto dydis:

Menų fabrikas „Loftas“ ir Goethe’s institutas pristato filmų seriją „Goethe svečiuose“ ir paskutiniais mėnesio trečiadieniais visus kviečia mėgautis geru vokišku kinu.

Visi filmų seansai – nemokami, originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

Projektas kviečia pasinerti į nišinių filmų seriją, kur karaliaus popkultūros pamėgti žanrai ir akį džiugins kitoniškumo išsiilgusius filmų aistruoliams. Industrinė „Lofto“ aplinka puikiai atspindės Berlyno dvasią, kur kiekvienas ją aptiks nemokamuose kino seansuose.

Šį trečiadienį žiūrovai galės mėgautis daug apdovanojimų pelniusiu režisierės Frauke Finsterwalder vaidybinio filmo debiutu – „Tamsioji pusė“.

Filmo veiksmas vyksta tarytum iš laiko tėkmės iškritusioje Vokietijoje. Čia nuolat šviečia saulė, vaikai dėvi mokyklines uniformas, policininkai – meškinų kostiumus, o pedikiūrininkai pagyvenusioms damoms dovanoja sausainius. Tačiau už šio paralelinio pasaulio grožio tyko praraja, kurios link ir veda šis filmas. Režisierė F.Finsterwalder su didžiule poetine jėga rodo somnambuliško grožio pasaulį, tuo pačiu metu užburiantį ir išsklaidantį kerus. Tai tikrai ne realizmas. Ir jei nebūtų taip žiauru, būtų baisiai juokinga.

„Tamsioji pusė“ režisierė F.Finsterwalder teigia, kad vokiečiai be perstojo save kritikuoja ir kankina negatyviomis mintimis. Jos filmas nuo kitų vokiškų kino juostų skiriasi gausia spalvų gama, taip režisierė siekia atsikratyti tautos išugdyto melancholijos jausmo.

„Tamsioji pusė“ – šį trečiadienį menų fabrike „LOFTAS“. Filmo pradžia: 20 val.

Kiti filmų seansai: Gegužės 29 d. – „Oh Boy“ (Oh Boy, rež. Jan Ole Gerster, 2012 m.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių