Quantcast

Mažasis savaitgalis – ketvirtadienis: ką veikti vakare?

  • Teksto dydis:

Sportas

KAS? Paskutinį vasaros ketvirtadienį (rugpjūčio 29 dieną) vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti IV-ajame pažintinio orientavimosi žaidimo dviračiais  „Velo Orient 2013“ etape. Startas ir finišas numatyti pačioje sostinės širdyje – Vilniaus Rotušės aikštėje.

„Velo Orient“ orientacinės – puikus būdas iš naujo atrasti Vilnių, sužinoti įdomių faktų apie jį ir aplankyti daugumai nepastebimas vietas.

Orientacinis žaidimas dviračiais „Velo Orient 2013“ – tai pramoga, nereikalaujanti specialaus pasiruošimo ar ypatingos įrangos, užtenka turėti mobilų įrenginį su internetu bei rašiklį, todėl dalyvauti gali visi norintys. „Žaidimo esmė – gavus užduotis išsiaiškinti, kur reikia nuvykti, o atvykus – atlikti užduotį, atsakyti į klausimą. Komandai reikia ne tik išsiaiškinti tarpinių punktų vietas, bet taip pat susidėlioti optimalų maršrutą, kadangi žaidimui skirtos 2 valandos.“

KUR? Rotušės aikštė

KADA? Pradžia: 19 val.

 

KAS? Vilniaus Vingio parke organizuojamos nemokamos bėgimo treniruotės, kurias veda profesionalūs lengvosios atletikos treneriai – Palmira Žukienė, olimpietis Vitalijus Kazlovas, Jūratė Strumskytė bei Dangyra Grigienė. Bėgimo treniruočių metu mokoma taisyklingai kvėpuoti bei pasirinkti tinkamą bėgimo ritmą.

„Nike+ bėgimo klubo“ bėgimo treniruotės vyksta kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį, 19.00 val., šalia Vingio parko estrados.

KUR? Vingio parkas

KADA? Pradžia: 19 val.

 

KAS? Jau ir Lietuvoje galima sutikti ne vieną žmogų, kuris gatvėse vaikšto rankose laikydamas panašias į slidininko lazdas. Šie žmonės – šiaurietiško ėjimo entuziastai, kurie teigia, kad šiaurietiško ėjimo technika yra lengvai išmokstama.
 
Kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį 18.30 val., prie estrados, vyks nemokami šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimai su VDNOWAS LT ir „Nordic Walking Style“ šiaurietiškojo vaikščiojimo mokyklos instruktore Liliana Radzevičiene.

Lazdas galima išsinuomoti renginio vietoje.

KUR? Vingio parkas

KADA? Pradžia: 18.30 val.

Kinas

KAS? „Rojus: Tikėjimas“

Filmo „Rojus“ antrojoje dalyje pasakojama apie fanatišką krikščionę Aną Mariją, kuri yra pirmojo filmo veikėjos Teresos sesuo. Ligoninėje dirbančiai Anai Marijai rojus asocijuojasi tik su Jėzumi. Išėjusi atostogų, ji visą laisvą laiką skiria misionieriškai veiklai, kad visa Austrija patikėtų Dievu ir sugrįžtų į dorybės kelią. Kasdienėje piligriminėje kelionėje po Vieną Ana Marija nešiojasi Švenčiausiosios Mergelės Marijos skulptūrėlę ir beldžiasi į nepažįstamų žmonių duris. Neblėstanti ir pernelyg pasiaukojanti meilė Kristui atbaido net artimiausius draugus. Be to, dėl tokio atsidavimo moteris gali prarasti ir vyrą, ir sveiką protą. Vieną vakarą grįžusi namo Ana Marija pamato nelauktą svečią. Daugelį metų gyvenęs pas giminaičius invalido vežimėlyje sėdintis jos sutuoktinis musulmonas iš Egipto apsisprendžia grįžti į šeimą. Giesmes ir maldas nuo šiol papildys kivirčai su kadaise mylėtu vyru, kuriam taip norisi moters dėmesio. (N-18)

KUR? Kino centras „Skalvija“

KADA? Pradžia: 18:00

 

KAS? Kinas po žvaigždėmis. Aurora

Aurora – fatališka meilės istorija, perteikta pasitelkus fantastinio psichologinio trilerio žanrą. Vykdant sudėtingą mokslinį eksperimentą, kurio pagrindas - informacijos perdavimas neuroniniame lygmenyje, jaunas, bet santūrus vyras Lukas patirs stulbinantį nuotykį komoje esančios moters Auroros galvoje. Išlaisvinęs instinktus bei užslopintas fantazijas, jis pradės lėtą metamorfozės procesą. Lukas jau nebebus toks, kaip buvo…

KUR? Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kiemelis

KADA? Pradžia: 22:30

Klasikinė muzika

KAS? „Vargonų vasaros akademijos 2013“ baigiamasis koncertas

Koncertuos tarptautinių meistriškumo kursų „Vargonų vasaros akademija 2013“ dalyviai ir kursų vedėjas - Bazelio (Šveicarija) „Schola Cantorum“ profesorius Lorenzo Ghielmi.

Koncerto programoje skambės Pietų Europos baroko epochos kompozitorių - G. Frescobaldi, B. Pasquini, G. Muffato, J. K. Kerllo, J. J. Frobergerio ir kt. - vargoninė kūryba.

KUR? Bažnytinio paveldo muziejus

KADA? Pradžia: 17:00

Koncertai

KAS? Tuborg Liquid Soundtrack. Biplan

KUR? Vasaros terasa

KADA? Pradžia: 19:00

 

KAS? Kanarėlė – moteris kuri mylėjo

Biografinis KONCERTAS – SPEKTAKLIS. Amerikos džiazo legenda MISS PEGGY LEE šiuolaikinės muzikos ir teatro šviesoje. Muzika, kurios neįmanoma pamiršti.

KUR? Comedy Club

KADA? Pradžia: 19:00

 

KAS? V. Jutas & A. Bukartas

Tai malonus siurprizas bliuzo fanams, dviejų bliuzo generacijų susijungimas – V. Jutas (gitara, vokalas); „Blues makers“ lyderis, ilgametis bliuzo muzikos žymūnas ir jaunosios kartos atstovas – A. Bukartas (Lūpinės armonikėlės, gitara) tvirtai žengiantis link muzikinio olimpo.

Skambės originalios V. Juto muzikinės kompozicijos ir nesenstanti bliuzo klasika bei roko baladės.

KUR? Aula Blues club

KADA? Pradžia: 20:00

 

KAS? EndName | Cosmonauts Day

KUR? Klubas „Metro“

KADA? Pradžia: 20:00

 

KAS? The Lost People

Lost People yra klasikinio roko duetas, kartu grojantys dar tik pusę metų, tačiau spėję surengti ne vieną koncertą Anglijoje ir Europoje. Atlikėjai ne tik patys rašo dainas, bet ir atlieka įvairių kitų grupių coverius, kurios yra jų įkvėpimo šaltinis. Giedrė yra pagrindinė vokalistė ir gitaristė. Ji taip pat muša bugnais, tambūrinu, groja armonika, skambina pianinu bei mėgsta improvizuoti su viskuo, iš ko galima išgauti garsą. Roland – bosinės bei akustinės gitaros virtuozas.

Trumpai tariant nusiteikit šėlt iki paryčių su kraują kaitinančiais The Lost People!

KUR? Muzikos klubas „Brodvėjus“

KADA? Pradžia: 22:00

 

KAS? Lindy Date

Tradiciškai paskutinį mėnesio ketvirtadienį sielos dėžėje svingo muzika skambės šokėjams. Lindyhopo galės paragauti kiekvienas, nes jungtinės „Soul Box“ ir „Lindyhop.lt klubo“ džiazo mylėtojų pajėgos kviečia visus į pasimatymą su džiazo šokiais!

Net jei gyvenime nešokote, dabar geriausia proga pabandyti. „Soul Box“ atvira pamoka nemokama!

Po pamokos naujus judesius išbandyti kvies jaukiai swinguojantys Home Jazz Five.

Home Jazz Five - tai gatvės svingo ansambio Rhythm Junkies, Lietuvą supažindinusio su tradicnio džiazo skambesiu, mažesnysis sąstatas. Grodami tradicinio Niu Orleano džiazo garsias ir iš naujo atrastas senas dainas Home Jazz Five pažadins Jūsų širdis, pralinksmis, išjudins visą kūną, o gal net sugraudins.

KUR? Baras „Soul Box“

KADA? Pradžia: 22:00



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių