Quantcast

„Manuliukai“ – naujieji kūdikių superherojai

  • Teksto dydis:

Režisierė ir aktorė Gintarė Latvėnaitė mamas ir kūdikius kviečia į premjerą "Manuliukai". Vilniaus mažajame teatre vyksiantis judesio, muzikos ir spalvų spektaklis skirtas 6–36 mėnesių vaikams.

Spektaklio kūrybinė komanda, remdamasi psichologijos mokslo tyrimais, ieško teatro kalbos, tinkamos bendrauti su dar nekalbančiais teatro žiūrovais.

Spektaklyje matysime kūdikių gestų kalbą (paplitusią JAV), kuri gali padėti vaikams ir tėvams ištirpdyti įtampas, susikalbėti širdimis. Moksliškai įrodyta, kad gestų kalba padeda išvengti nesusipratimų ir užmegzti artimesnį kontaktą, kol mažylis dar nekalba.

"Manuliukų" idėjos autorei ir režisierei G.Latvėnaitei norisi padėti vaikams greičiau suprasti šį sudėtingą pasaulį, o mamoms – atsipalaiduoti ir pamatyti savo vaikelį kitokį. Scenoje kuriamas pasaulis bus iš spalvų, judesių, garsų ir jausmų. Spektaklis "Manuliukai" suteiks progą prisiminti, kad visose situacijose gelbsti žaidimas. Net netyčia išbertos kruopos gali būti idėja žaidimui!

Įdomu kurti spektaklį be žodžių. Kiek daug gali išreikšti mūsų kūnas!

Pradėjusi kurti šį spektaklį režisierė galvojo apie mamas – tad spektaklis pirmiausia reikalingas joms. Tai jos atsineš savo vaiką į teatrą, jos vėl taps mažomis mergaitėmis – įsileis į save pasaką ir stebuklą.

"Mūsų repeticijose daug saulės, juoko, atradimų. Esame įdomiame kūdikių tyrinėjimo kelyje, – sakė režisierė. – Kartais jaučiamės kaip kūdikių tyrimo centro mokslininkės. Vis matuojame ir sveriame – kas tinka ir patinka kūdikiams ir jų tėveliams, ką naudingo galime duoti jaunai šeimai. Įdomu kurti spektaklį be žodžių. Kiek daug gali išreikšti mūsų kūnas! Ir kūdikiai kalba daug, dar nemokėdami kalbėti. Spalvomis, nuotaikomis, garsais mes apkabinsime mūsų mažuosius žiūrovus. Ir, be abejo, visi ko nors išmoksime."

Spektaklyje vaidinančios aktorės G.Latvėnaitė, Ilona Kvietkutė ir Božena Aleksandrovič pasakos apie sapnų šalį, kurioje gyvena spalvoti, gražūs ir linksmi žmogeliukai – Manuliukai. Jie minkšti, šilti ir švelnūs. Jie spalvoti. Jais galima apsigobti, su jais saugu ir ramu. Jie labai daug pluša, nes kiekvieną dieną vaikams siunčia spalvotus sapnus.

"Svarbu būti spalvingam, bet kartu ir paprastam. Stebuklingą, švelnų pasaulį muzikos garsais kuria kompozitorė Zita Bružaitė, lengvą ir aiškią scenografiją – Antanas Dubra. Kviečiu į premjerą, o po jos – likti pažaisti scenografijos detalėmis ir išgerti skanios arbatos", – sakė G.Latvėnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių