Quantcast

A. Mamontovas: nepretenduoju sumušti savo paties rekordo

Birželio 9 dieną Vingio parko estradoje įvyks didžiausias Andriaus Mamontovo solinės karjeros koncertas. Organizatoriai praneša, kad 40 kūrybinių metų scenoje minintis atlikėjas ypatingą programą atliks drauge su Modesto Pitrėno diriguojamu orkestru.

Įspūdinga garsinė patirtis

Koncerto po atviru dangumi programoje – 40 metų populiariausi A. Mamontovo bei „Foje“ hitai, kuriems orkestrinę aranžuotę kuria kompozitorius Jievaras Jasinskis. „Dėl orkestro dainos visada skamba šiek tiek iškilmingiau, giliau, jos tarsi tampa didesnės“, – papildo A. Mamontovas.

Orkestrui diriguos maestro M. Pitrėnas, kuris jau yra prisidėjęs prie ryškiausių atlikėjo karjeros darbų: legendinėje Londono įrašų studijoje „Abbey Road“ 2018 metais jie drauge įrašė albumą „Šiaurės naktis. Pusė penkių“.

„Tarp mūsų užsimezgė labai geras ryšys. Jaučiu jo tvirtą kolegišką petį. Modestas puikiai supranta ir jaučia ne tik klasikinę, bet ir šiuolaikinę muziką. Apskritai, jis – charizmatiškas scenos artistas, kuris suteikia koncertui ypatingos vertės ir žavesio. Puikus dirigentas ir puikus žmogus“, – sako A. Mamontovas.

Anot organizatorių, gero skambesio gurmanams bus įrengta speciali 3D garso sistema (angl. Immersive Sound System), kuri leis patirti koncertą tarsi kino teatre. Toks sprendimas Vingio parke bus pritaikytas pirmą kartą. Garsinę patirtį dar labiau sustiprins vizualiniai efektai – masyvūs LED ekranai bei galingas šviesų šou.

Sentimentali vieta

„Vingio parkas yra vieta, kur prabėgo mano kūdikystė. Tėvas ir senelis mane kasdien veždavosi čia pabūti gryname ore. Galima sakyti, jog parkas – pusiau gimta vieta“, – juokauja A. Mamontovas.

Pušimis apaugęs didžiausias sostinės parkas alsuoja laisvės oru. Čia vyko didieji Sąjūdžio mitingai ir koncertai, įėję į Lietuvos istoriją.

„Foje“ laikais Vingio parke esame surengę du solinius koncertus. 1995 metais buvo turbūt geriausias mūsų koncertas. Atlikimo ir jausmo prasme. Čia įvyko ir paskutinis „Foje“ koncertas, kuris, neįtikėtina, vis dar yra rekordinis Lietuvoje, pagal vieno atlikėjo surinktą žmonų skaičių viename koncerte“, – sako žinomas dainų autorius.

Vasarą įvyksiantis koncertas sostinės širdyje – tai ir kūrybinė dedikacija gimtajam miestui, kuriame jau keletą metų nevyko dideli A. Mamontovo koncertai. „Tai bus vienetinė proga įprasminti, pažymėti ir mano paties 40 metų buvimą scenoje. Net sunku patikėti, kad jau tiek laiko jūs mane matote dainuojantį“, – šypsosi atlikėjas.

Laiko patikrinta komanda

Artimiausią pusmetį A. Mamontovas ketina surengti kelis koncertus užsienio koncertų salėse. Iki koncerto Vingio parke kitų pasirodymų Lietuvoje nebus. Kaip didžiajam renginiui žada ruošis atlikėjas?

„Nežinau, ar yra koks specialus pasiruošimas. Tai, kaip jautiesi scenoje, priklauso nuo tavo komandos – galybės žmonių, kurie dirba prie koncerto, ir kiekvieno indėlis – labai svarbus“, – atsako A. Mamontovas. Renginio produkcijos darbus jis patiki bičiuliams, su kuriais dirba ne vienerius metus.

„Kūrybiniai rezultatai, kuriuos pasiekiame su M. Pitrėnu – laiko patikrinti, kaip ir darbas su Valdu Petreikiu, kuris yra šio koncerto organizatorius. Daugelį orkestrantų pažįstų asmeniškai – kartu darėme įrašus „Abbey Road“ studijoje, kartu koncertavome. Visi tie žmonės, jų buvimas man sukuria jausmą, jog stoviu ant tvirto pagrindo, ir man telieka atlikti savo dalį“, – komentuoja žinomas muzikas.

Ir visgi, ko reikėtų, norint pranokti savo paties rekordą? Į 1997-ųjų gegužės 17 d. koncertą Vingio parke tąkart susirinko 60 tūkst. žmonių.

„Lietuvoje tiek žmonių susirenka, kai tai yra kažkas daugiau nei koncertas. „Foje“ paskutinis koncertas buvo įvykis – pabaiga epochos ir grupės, kuri daugeliui buvo labai svarbi. Taip pat, į Sąjūdžio mitingus rinkosi dešimtys tūkstančių žmonų. Bet aš nepretenduoju sumušti savo paties rekordo. Džiaugiuosi kiekvienu, atėjusiu žmogumi, ir pačiu įvykiu – koncertu ir veiksmu, kuris vyks“, – atsako A. Mamontovas.


Šiame straipsnyje: Andrius Mamontovaskoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejau

Nejau portretas
Kai netyčia užšoki ant šio primadono taip vadinamos dainos, užduodi sau klausimą - negi tai dainavimas? Oh no no! Nuo kada mekenimas traktuojamas vokaliniu menu?

Greta

Greta portretas
įdomu kiek kvailelių ateis paklausyti bezdometro :)

Nika

Nika portretas
Nesuprantu,kas gali klausytis visokių tų mamontuvų ir į jį panašių.siaubas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių