Quantcast

Sostinėje mados karalius pristatė naująją kolekciją (papildyta fotogalerija)

Sekmadienio vakarą Vilniuje, „Siemens“ arenoje, drabužių dizaineris Juozas Statkevičius pristatė naują – 2014 metų pavasario-vasaros drabužių – kolekciją.

Demonstruoti jos iš viso pasaulio suvažiavo garsiausi mūsų šalies modeliai – Edita Vilkevičiūtė, Ditė Antanavičiūtė, Julija Steponavičiūtė, Kotryna Lipkevičiūtė, Kristina Petrošiūtė, Evelina Sriebalytė. Ant podiumo taip pat buvo pakviesta aktorė bei TV projektų vedėja Jurgita Jurkutė bei Maskvos Didžiojo teatro primarijus Nikolajus Ciskaridzė, praneša delfi.lt. 

Kolekcijos pristatymas prasidėjo tylos minute pagerbiant žuvusiuosius tragedijos metu Rygoje.

Daugybei žiūrovų pristatęs savo tolimosios Japonijos motyvais paremtą kolekciją Pavasaris/vasara 2014, J. Statkevičius nustebino ne tik apjungdamas, rodos, nesuderinamus dalykus - prabangą ir šiuolaikinio jaunimo madą, rytų drabužių ar sporto atributiką, ne tik sukurdamas puikų teatrinį šou, bet ir netikėtai pašmaikštaudamas.

Jo guminis raudonas vėžys, prisegtas vietoje kaklaryšio, pralinksmino stilingos švarios elegancijos užlūliuotus žiūrovus, tačiau dar labiau teko aiktelėti pabaigoje, žymiajam dizaineriui išėjus nusilenkti ir nusiplėšus priklijuojamą barzdą. Štai tau – vienu mostu sugriautas paskutiniu metu kruopščiai kurtas įvaizdis, atsidūręs net ant kvepalų reklamos!

Tiesą sakant ir pačioje kolekcijoje daug lengvabūdiškumo  – demokratiškos kuprinės, šortai, riedlentininkų apsaugos ant kelių – jaunatviška, lengva ir kartu prabangi bei nepaprastai stilinga Juozo kolekcija privertė stebėtis net didžiausius skeptikus.

J.Statkevičius daug dirba ir teatrui – yra  teatro kostiumų dailininkas, šukuosenų  bei grimo meistras. Jis sukūrė kostiumus visiems „bohemiečių“ (dabar – „Vilnius City Opera“)  spektakliams, kuriuos režisavo  Dalia Ibelhauptaitė. Kuria kostiumus ir kitų žinomų režisierių – Oskaro Koršunovo, Anželikos Cholinos, Rimo Tumino, Gintaro Varno – spektakliams. Už teatro kostiumus J.Statkevičius yra apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“.

J.Statkevičiaus drabužiais puošiasi žinomos moterys:  Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma Adamkienė, Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga, manekenė Svetlana Griaznova, lietuviško kraujo turinti milijonierė Audrey Butvay-Gruss. Lietuvių dizainerio drabužių įsigijo ir pasaulinės žvaigždės: Bjork, Kyra Sedgwick, Naomi Watts.

J.Statkevičiaus madų šou  paprastai lankosi turtingos šalies ponios, televizijos ir pramogų pasaulio atstovai. Savo apsilankymu lietuvių dizainerio nepamiršdavo pagerbti ir Latvijos prezidentas Valdis Zatleras su žmona Lilita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senele

senele portretas
nebukim tokie smikiai.vyrukas dirba,malonu,kad sugeba save iskelti iki tos ribos kur nori buti ir mano esas to vertas.patys kuriam savo ivaizdi.nesuprantu zodzio elitas.is dalyviu tik keli buvo to verti.reiketu rasantiems straipsnius pasidometi ka reiskia zodis elitas.sekmes dizaineriui.

tik

tik portretas
tikri vyrai su skuduriukais, guzikiukais dirba

ujhgtrddx

ujhgtrddx portretas
as galwojau,kad tai valkatos ant nuotraukos....kuris is ju,tas karalius???
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių