Quantcast

M. Mažvydo biblioteka siūlo skaitytojams 1000 naujų elektroninių leidinių

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įgyvendinamo projekto „Elektroninių leidinių pateikimo skaitytojui ir intelektualios elektroninių išteklių paieškos bibliotekų kataloguose įgyvendinimas“ metu internetinėje svetainėje www.ibiblioteka.lt visuomenei pateikia net 1000 laisvai prieinamų elektorinių leidinių.

Atsižvelgiant į augantį skaitytojų poreikį skaityti elektroninius leidinius projektu siekiama sukurti pažangias bibliotekos elektronines paslaugas, leidžiančias skaitytojams per vieningą prieigą ir naudojantis įvairiais įrenginiais, kaip išmaniaisiais telefonais, personaliniais ar planšetiniais kompiuteriais, skaityklėmis, skolintis elektroninius leidinius, atlikti leidinių paiešką bei gauti informaciją apie planuojamus išleisti leidinius. Šiuo metu portale yra apie 1000 el. leidinių. Daugiausia tai Lietuvos ir užsienio autorių įvairių laikotarpių grožinės literatūros kūriniai, išleisti 2010-2014 metais, nuo klasikos iki modernaus romano.

Projekto metu sukurtos ir modernizuotos paslaugos pagerina Lietuvos gyventojams prieigą prie elektroninių leidinių naudojantis www.ibiblioteka.lt portalu. Prieiga galima Lietuvos viešųjų bibliotekų aptarnaujamiems skaitytojams. Dabar gyventojai gali lengvai, greitai ir patogiai surasti ir pasiskolinti elektroninius leidinius skaitymui, kurie yra prieinami Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir visose Lietuvos Respublikos viešosiose LIBIS bibliotekose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių