Quantcast

„LRT Opus terasoje“ – elektroninis „The Station“ roko skambesys

  • Teksto dydis:

Trečiadienį, rugpjūčio 29 d. 18.30 val. menų fabriko „Loftas“ kieme įsikūrusioje „LRT Opus terasoje“ – energingas ir tamsus elektroninio „The Station“ roko skambesys.

Prieš pusantrų metų ryškiai debiutavusi „The Station“ sudrumstė lietuviškos muzikos vandenis – nostalgiškas devintojo dešimtmečio alternatyvaus roko skambesys ir prasmingi tekstai atkreipė muzikos kritikų dėmesį ir pelnė Mykolo Katkaus įkurtai grupei pasirodymus pagrindiniuose muzikos festivaliuose bei dvi MAMA nominacijas. Antrajame savo albume „Drama“ sparčiai populiarėjanti grupė neria gilyn. Sekdami rašytojo Harukio Murakamio patarimu, šešetukas sparčiai populiarėjančios grupės muzikantų nusileidžia į sielos užkaborius, kuriuose meilė susipina su abipuse priklausomybe, artimųjų mirtys iššaukia kaltės jausmą, o tikėjimas užleidžia vietą nevilčiai. Muzika Andriaus Kauklio („Happyendless“) prodiusuotame albume taip pat kitokia. „Išsišakojančių takelių miestas“ bandė atkurti atmintyje išlikusį devintojo dešimtmečio roko skambesį, tuo tarpu „Dramoje“ „The Station“ muzika skamba kaip neramus elektroninio roko takelis dabartinėse miestų praeivių širdyse vykstančioms dramoms.

Kiekvieną savaitę muziką mylinčių lankytojų laukianti „LRT OPUS terasa“ draugiška visiems: ir geros muzikos gerbėjams, ir šeimoms, ir vaikams, ir gyvūnams.

„LRT Opus terasa“ – vienintelė vasaros terasa vilniečius ir miesto svečius kviečianti į unikalią industrinę aplinką – urbanistinį Naujamiesčio rajoną. Vos vieno kilometro atstumu iki Senamiesčio ir Vilniaus traukinių bei autobusų stoties įsikūrusi terasa vasaros metu metu atgyja ir sužaliuoja. Jau ne pirmus metus „Lofto“ šeimininkai, vadovaudamiesi Vakarų šalyse klestinčia „urban farming“ – sodininkystės mieste – idėja, buvusiai fabrikų teritorijai suteikia naujų, vasariškai gaivių ir žaismingų spalvų.

Šio vakaro įėjimo kaina – vos 3 eurai su „Facebook“ R.S.V.P., kitiems – 5 eurai. Bilietus galima įsigyti internetu arba prie durų. „LRT OPUS terasą“ vilniečiai ir miesto svečiai ras vidiniame menų fabriko „Loftas“ kieme (įėjimas iš Panerių g. 37 pusės, pro prekybos centro „Iris“ vartus).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių