Quantcast

LNOBT durys atsivers koncertu „Baleto gala. Nepapasakotos istorijos"

Balandžio 23 ir 24 dienomis Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) po beveik pusmetį trukusios pertraukos vėl pakvies žiūrovus į Didžiąją salę.

Jie išvys koncertą „Baleto gala. Nepapasakotos istorijos“, kuriame baleto artistai pristatys gražiausias scenas iš karantino metu neparodytų spektaklių.

Kaip skelbia teatras, pirmasis, balandžio 23-iosios, penktadienio, koncertas rengiamas kaip padėka teatro rėmėjams ir tiems žiūrovams, kurie atsisakė pinigų už turėtus bilietus į dėl pandemijos atšauktus spektaklius, skirdami juos kaip paramą teatrui. Dabar jie pirmieji galės nemokamai pasigrožėti ištraukomis iš baletų „Spragtukas“, „Piaf“, „Amžinybė ir viena diena“, „Korsaras“, „Romeo ir Džuljeta“, „Procesas“, „Don Kichotas“.

Dviejų dalių koncerte žiūrovai regės baleto trupės žvaigždes Anastasiją Čumakovą, Gretą Gylytę, Olgą Konošenko, Haruką Ohno, Juliją Stankevičiūtę, Olesią Šaitanovą, Ernestą Barčaitį, Mantą Daraškevičių, Danielį Dolaną, Jeronimą Krivicką, Joną Laucių, Genadijų Žukovskį ir kitus.

Gros Nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninis orkestras, kuriam pasikeisdami vadovaus penki dirigentai – Modestas Barkauskas, Julius Geniušas, Martynas Staškus, Robertas Šervenikas ir teatro vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila.

Balandžio 24-osios, šeštadienio, koncertą „Baleto gala. Nepapasakotos istorijos“ gyvai galės pamatyti 150 žiūrovų, internetu įsigijusių bilietus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių