Quantcast

LMTA kviečia į gyvą virtualių renginių uždarymo vakarą

  • Teksto dydis:

Du mėnesius Lietuvos muzikos ir teatro akademija kvietė į virtualius renginius LMTA TV platformoje – įvyko 27 koncertų, spektaklių, pokalbių, paskaitų, trumpametražių filmų, muzikinių klipų transliacijos.

O šį vakarą, gegužės 29-ąją, LMTA TV sezono uždarymui rengiamas gyvas elektroninės muzikos pasirodymas „LIVE: Covarnis & Resonant Digit“, kuris ne tik bus transliuojamas interneto platformoje, bet ir vyks gyvai 19 val. LMTA Centrinių rūmų vidiniame kieme (Gedimino pr. 42, Vilnius).

Elektroninės muzikos kūrėjų ir atlikėjų Mantauto Krukausko (Covarnis) ir Roberto Becerros (Resonant Digit) pasirodymas tęsia dar balandį jųdviejų atlikto „Art Distancing“ temą. Tik šį kartą jiedu gros būdami fiziškai arčiau vienas kito LMTA Centrinių rūmų vidiniame kieme.

Pasak kūrėjų, po disrupcijos vyksta keistas normalizacijos ir atsargaus atsipalaidavimo procesas, visgi pasaulis negrįžo prie to paties įprastumo supratimo. Dabarties bei ateities neapibrėžtumas kelia daug klausimų, tačiau mūsų pačių būsena ir pasirinkimai čia ir dabar nulems tolesnius veiksmus ir atoveiksmius, o to visiškai užtenka tam tikrai ramybei ir optimizmui. „LIVE: Covarnis & Resonant Digit“ pasirodymas neapsiribos garsovaizdžiais, pasitelks santūrias melodijas ir ritmiškumą, IDM estetikos kontekste.

Šio vakaro koncertas apibendrina LMTA TV platformos dviejų mėnesių darbą. Parodytų renginių įvairovė buvo labai plati: 28 vakarai aprėpė muziką, teatrą, kiną. Žiūrimiausi buvo spektaklių „Sapnas“ (režisierė Kamilė Gudmonaitė), „Planas B“ (kompozitorė Rūta Vitkauskaitė, režisierius Vidas Bareikis) transliacijos, gyvai rengiami elektroninės muzikos koncertai, trumpametražių filmų peržiūros; nemažo žiūrimumo sulaukė etnografinių ekspedicijų vaizdo įrašų rinktinė. Galima konstatuoti, kad kiekvienas renginys surado savo žiūrovą, nepaisant didelio virtualių renginių srauto apskritai.

Taigi šį sezoną LMTA TV baigia savo darbą, tačiau ketinama toliau platformą tobulinti, kad jau kitais studijų metais ji taptų erdve tarptautinėms kūrybinėms Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei jos partnerių iniciatyvoms realizuoti.

Šį vakarą, gegužės 29 d., 19 val. virtualaus sezono pabaigai ir realių susitikimų pradžiai – dvigubas elektroninės muzikos koncertas „LIVE: Covarnis & Resonant Digit“ – tiesiogiai iš LMTA Centrinių rūmų kiemo, kur galima apsilankyti ir gyvai, koks oras bebūtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių