Quantcast

„Litexpo“ prasideda šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’21“

  • Teksto dydis:

Penktadienį parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje prasideda didžiausias vizualiųjų menų renginys regione – šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’21“.

Dvyliktojoje mugėje planuoja dalyvauti 55 galerijos iš dvylikos šalių, pranešė organizatoriai.

Šiemetinio „ArtVilnius’21“ šūkis – „Nereikia būti meno žinovu, kad jis tave įaudrintų”.

Pasak mugės vadovės Dianos Stomienės, šis šūkis dar kartą visiems primena, kad meną kolekcionuoti gali daugelis.  

„ArtVilnius’21“ projektų zonoje lankytojai galės susipažinti su pasaulinio garso menininkų parodomis, muziejų ir meno fondų kolekcijomis bei institucijų ekspozicijomis.

Vienas svarbiausių renginio akcentų – šiuolaikinio meno kūriniai ant popieriaus – piešiniai, koliažai, grafika, objektai.

Popieriaus temą lankytojai galės išvysti ir pagrindinėje galerijų, ir projektų zonos programoje. Kūryba ant popieriaus bus tik vienas iš akcentų; kaip ir kasmet, mugės dalyvių stenduose bus visos medijos: tapyba, fotografija, skulptūra, video, instaliacijos, kt.

„Daug metų keliaujame po užsienio meno muges, pastebėjome, kad popieriaus populiarumas auga ir tarp kūrėjų, ir tarp kolekcionierių bei meno pirkėjų. Menui ant popieriaus netgi organizuojamos specialios mugės, kaip kad mums artimiausia „Positions Berlin“, – sakė D. Stomienė.

Penktą kartą mugėje dalyvausiantis šiuolaikinio meno muziejus „Mocak“ atveš video meno kolekciją, fondas „Lewben Art Foundation“ pristatys meno kūrinius, egzistuojančius tik virtualioje erdvėje, Paryžiuje gyvenantys menininkai Svajonė ir Paulius Stanikai rodys instaliaciją „SetP Stanikas“, Stasio Eidrigevičiaus kūrybą eksponuos Panevėžyje kuriamas Stasio Eidrigevičiaus menų centras, Šiuolaikinio meno centras rodys Jurgio Paškevičiaus projektą „Kintanti srovė“, sukurtą specialiai „Litexpo” erdvėms, Jono Meko Vizualiųjų menų centras specialia paroda paminės „Fluxus” judėjimo 60-metį ir Jurgio Mačiūno 90-metį.


Šiame straipsnyje: artvilniusmeno mugėLitexpo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių