Quantcast

Lietuvoje pirmąkart koncertuos Japonijos elektroninės muzikos atstovas DJ Krush

  • Teksto dydis:

Kitų metų kovo mėnesį pirmą kartą Lietuvoje koncertuos DJ Krush. Bene garsiausias pasaulyje Japonijos elektroninės muzikos atstovas vienintelį pasirodymą mūsų šalyje surengs kovo 2 d. menų fabrike „Loftas“, Vilniuje. Sostinėje vyksiantis pasirodymas yra oficialiai įtrauktas į atlikėjo pasaulines gastroles „Krush World Tour 2020“. Tai bus vienintelis DJ Krush pasirodymas mūsų šalyje.

Talentingas prodiuseris Hideaki Ishi, pasirinkęs DJ Krush pseudonimą, gimė 1962 m. Tokijo mieste Japonijoje. Visame pasaulyje žinomas dėl išskirtinio savo muzikos skambesio ir unikalaus miksavimo pojūčio, DJ Krush karjerą pradėjo 1992 m. Netrukus išgarsėjęs atlikėjas buvo vienas pirmųjų planetoje, kuris mikserio pultą naudojo kaip gyvą instrumentą.

DJ Krush savęs nepriskiria jokiam konkrečiam žanrui, tačiau savo kūryboje naudoja ambient, triphopo, soulo, džiazo ir hiphopo muzikos elementus. Atlikėjas ypač daug nuveikė padėdamas populiarinti Japonijos hiphopo muziką.

„Japonijoje hiphopo muzika yra pasidalinusi į dvi dalis – populiarią ir pogrindžio“, – sako DJ Krush. – Aš patogiau jaučiuosi pogrindyje – čia kur kas įdomiau“.

DJ Krush, kuris pirmąjį albumą „Krush“ išleido 1994 m., viso įrašė daugiau nei dešimt albumų. Visus juos gerai įvertino ne tik elektroninės muzikos gerbėjai, bet ir kritikai. 2017 m. DJ Krush įrašė bendrą albumą su žinomais Japonijos reperiais, o 2018 m. išleido instrumentinės muzikos darbą „Cosmic Yard“. Atlikėjas kiekvienais metais surengia pasirodymus daugiau nei 30 skirtingų pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių