Quantcast

Lietuvoje pirmą kartą koncertuos „Eleine“ ir O. Osbourne‘o gitaristo Gus G grupė „Firewind“

  • Teksto dydis:

Gyvų koncertų išsiilgusiems roko muzikos gerbėjams – vis daugiau žinių apie naujus renginius. Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos savo 20-metį švenčianti graikų power metalo ikona „Firewind“, kuriai talkins sparčiai populiarėjanti simfoninio metalo grupė „Eleine“ iš Švedijos.

Abu kolektyvai Europos turo „Still Raging – 20th anniversary tour 2022“ metu pristatys naujausius savo 2020 m. išleistus albumus, kurių nespėjo gyvai „patiekti“ gerbėjams dėl pandemijos. Jų bendras koncertas įvyks 2022 m. gegužės 22 d. Vilniuje, klube „Vakaris“.

„Firewind“ dar 1998 m. subūrė išskirtinis graikų kilmės gitaros burtininkas Gus G. Jo talentas iškart padėjo jam kilti karjeros laiptais ir bendradarbiauti su grupėmis „Dream Evil“ (1999–2004), „Mystic Prophecy“ (2000-2005), „Nightrage“ (2000–2006) bei daugeliu kitų. Galiausiai jį pakvietė prisijungti pats Ozzy Osbourne‘as, kurio grupėje Gus G grojo nuo 2009 iki 2017 m. bei įrašė albumą „Scream“. Maža to, jis spėjo išleisti dar tris solo albumus, kurių antrąjį „Brand New Revolution“ (2015) pristatė ir Lietuvoje su solo grupe, kuomet apšildė garsiuosius „Kamelot“ koncerte Vilniuje.

„Firewind“ – World On Fire

Kiekvieną kartą, kai „Firewind“ išleidžia naują albumą, gerbėjai žino, kad sulauks ne tik grupės lyderio, bet ir kiekvieno jos nario indėlio. Gitaros rifai ir soluotės iš talentingų Gus G rankų, persipinantys su puikiomis vokalinėmis melodijomis – neatskiriama kiekvienos grupės dainos dalis. Šiuo požiūriu niekas nepasikeitė ir naujausiame jų albume keistai paprastu pavadinimu „Firewind“: savo charizmatišku balsu naujasis vokalistas Herbie Langhansas („Avantasia“, „Radiant“, „Seventh Avenue“ ir kt.) vysto kiekvieną iš dešimties naujų dainų ir pateikia jas ypač išraiškingai bei dvasingai.

„Firewind“ – Ode To Leonidas

Šiame ture kartu keliausianti švedų grupė „Eleine“ sparčiai kyla karjeros laiptais. Jos biografiją jau puošia turai su sunkiosios muzikos grandais „Arch Enemy“, „W.A.S.P.“ ar „Moonspell“, taip pat trys studijiniai albumai ir milijoninės kai kurių vaizdo klipų peržiūros. Kaip sako pati grupė, jų „dark symphonic metal“ stiliaus kūryba ypač gerai priimama koncertuose, kurių neatsiejama dalimi yra įspūdingų formų vokalistė ir kolektyvo įkūrėja Madeleine Liljestam. Ji neapsiriboja muzika, yra ir alternatyvi manekenė, kurios nuotraukos puikavosi žurnalų „Scandinavian Tattoo Magazine“ ir „Dominate Me Magazine“ viršeliuose. Bus karšta visom prasmėm ir scenoje!

„Eleine“ – Enemies



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš kokio kalėjimo jie paleisti

Iš kokio kalėjimo jie paleisti portretas
Kiek metų kalėjo, už kokius nusikaltimus?

Anonimas

Anonimas portretas
is kur tokias pabaisas surenka

demonai

demonai portretas
Atvyksta i Marijos zeme
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių