Quantcast

Lietuvių baleto meistrai – vienoje scenoje su pasaulinėmis baleto žvaigždėmis

Lapkričio 18-19 d. Vilniuje vyks visame pasaulyje didžiausių ovacijų sulaukiantis projektas „Neprilygstami baleto talentai“. Jame dalyvauja Maskvos Didžiojo, Sankt Peterburgo Michailovsko ir Marijos teatrų bei Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) artistai.

Pakviesti ir lietuviai

LNOBT scenoje baleto mėgėjai ir profesionalai išvys garsiausių pasaulio teatrų scenose pageidaujamas baleto žvaigždes. Lietuvai atstovausiantis LNOBT primarijus Nerijus Juška pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino, kad šis renginys labai svarbus mūsų šalies baleto ir aukštosios kultūros istorijoje, džiaugėsi, kad jo rengėjai atsisuko ir į Lietuvos baleto sceną.

„Tai įvykis kultūros pasaulyje, nes tokių renginių Lietuvoje galime suskaičiuoti vienetais. Mums didelė garbė prisidėti prie tokio projekto, džiaugiuosi, kad mums pasiūlė“, - projektu ir galimybe jame dalyvauti džiaugėsi N. Juška.

Be N. Juškos, į grandizionį projektą pakviesta ir LNOBT primabalerina Olga Konošenko bei LNOBT Baleto trupės solistas Martynas Rimeikis.

Projekto vadovė, tarptautinio baleto festivalio „Open Dance“ direktorė Jekaterina Galanova sakė, kad projekto programa labai įvairi, sudaryta kontrasto principu, o tai, ką šoka Lietuvos baleto šokėjai, labai atitinka šio projekto koncepciją.

„Pasistengėme sudaryti tokį repertuarą, kuris leistų Vilniaus publiką supažindinti tiek su šiuolaikinių baletmeisterių kuriama choreografija, tiek su šedevrais, kuriais garsėja Rusijos baleto mokykla“, - pasakojo J. Galanova.

Renginyje – įvairių baletų fragmentai

„Neprilygstami baleto talentai“ nėra vientisas spektaklis. Šiame renginyje išskiriami geriausi baleto numeriai.

Lietuvos sostinėje bus parodytas vienas visiškai naujas numeris, kurį atliks pasaulyje žinomų šokėjų Anastasijos ir Deniso Matvijenkų pora. Jie atliks grand pas iš baleto „Don Kichotas“.
Taip pat scenoje žiūrovai išvys Antono Korsakovo atliekamą Chuligano partiją iš baleto „Ponia ir chuliganas“, „Išsiskyrimą“ pagal J. Smekalavo kompoziciją. N. Juška su LNOBT primabalerina O. Konošenko šoks fragmentą iš baleto „Raudonoji Žizel“ pagal B. Eifmano choreografiją. Pamatysite ir adagio iš baleto „Spartakas“, fragmentą iš Camille‘io Saint-Saënso „Gulbės“ ir daug kitų nuostabių baleto numerių.

„Kai kokį renginį organizuoja „Dance Open“, tai jau iš karto garantuoja kokybę. Man buvo netikėta, kad su mumis pasirodys ir Lietuvos artistai. Ir man tai labai įdomu, nes su lietuviais vienoje scenoje susitinkame retai“, - teigė Sankt Peterburgo Marijos teatro primarijus Igoris Kolbas.

Rusijos teatrų žvaigždynas

Lapkričio 18-19 d. LNOBT scenoje, be lietuvių, šoks Maskvos Didžiojo teatro primarijus, tarptautinių konkursų laureatas Michailas Lobuchinas ir jo kolegė iš to paties teatro, tarptautinių konkursų laureatė Anastasija Staškevič, Didžiojo teatro solistė tarptautinių konkursų laureatė Kristina Kretova.

Sankt Peterburgo Marijos teatrui atstovaus nusipelnęs Ukrainos artistas, Marijos teatro solistas Denisas Matvijenko ir jo žmona bei šokių partnerė Anastasija. Taip pat nusipelnęs Rusijos artistas A. Korsakovas bei Marijos teatro primarijai, nusipelnę Rusijos artistai I. Kolbas ir Danila Korsuncevas.

Renginyje dalyvaus ir kito Sankt Peterburgo teatro – Michailovsko – solistai ir tarptautinių konkursų laureatai. Tai Irina Perren, Maratas Šemiunovas ir Sabina Japarova.
Dėmesio senjorams! Šimtui senjorų sudaryta galimybė bilietus įsigyti už 50 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mbt shoes store in singapore

mbt shoes store in singapore portretas
mountain biking shoes Lietuvių baleto meistrai – vienoje scenoje su pasaulinėmis baleto žvaigždėmis | KaunoDiena.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių