Quantcast

Lietingą vakarą – pragiedruliai su Girmantės džiazo garsais

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip pusė tūkstančio vilniečių lietingą trečiadienio vakarą rinkosi leisti po atviru dangumi Vasaros terasoje.

Priežastis nekasdienė – šviesios ir kokybiškos muzikos ieškotojai užtvindė koncertinę erdvę, kad pamatytų ir išgirstų dainininkės Girmantės ir Andrejaus Polevikovo džiazo trio pasirodymą „Jazz Night In White“.

Likus dar kelioms dienoms iki koncerto, bilietų platintojai jau nebeturėjo, ką pasiūlyti. Elegantiška balta suknelė, šimtų tokių pat baltų balionų kompozicija, specialiai paruošti apšvietimo sprendimai ir penki džiazo kūrėjai ant scenos sukūrė tai, kas susirinkusiesiems tikrai įsimins. „Vakaras buvo tūkstantį kartų nuostabesnis, nei galėjau tikėtis“, – iškart po koncerto sakė ir pati Girmantė.

„Neaprėpiamas „ačiū“ skrieja Andrejui Polevikovui – už tobulą scenos draugystę. Nedaug mano gyvenime yra tokių įsiklausančių, taip jaučiančių ir galvojančių ta pačia kryptimi scenos partnerių. Nuoširdžiai kalbant, jaučiuosi palaiminta visų įmanomų dievų, kad man tenka džiaugsmas, garbė muzikuoti ir – nepabijosiu to žodžio – kurti kartu!“, – dėkojo Girmantė.

„Šįvakar prie jau kiek nusistovėjusių mudviejų su Andrejumi džiazo (ne)standartų prisijungė Denisas Murašoasv ir Andrius Kairys. Ir – o dangau – ant balto fono pasipylė spalvos, spalvos, spalvos... Džiazo spalvos, sielos spalvos. Turėti svečių scenoje – maloni patirtis. O kai visą vyksmą nuostabiais garsais į debesis pakelia Valerijus Ramoška, vyksta pasakiški dalykai. Ačiū už draugystę ir galimybę dalintis scena!“, – pakiliomis emocijomis tryško pati dainininkė.

„Jazz Night In White“ – vienas iš retų Girmantės solinių koncertų, nors įvairiuose projektuose ir renginių scenose ją galima pamatyti dažnai.

Visus, kurie dėl kokių nors priežasčių praleido trečiadienio vakaro koncertą, galima nuraminti – jau rugsėjo pradžioje dainininkę bus galima išvysti visame pasaulyje žinomame miuzikle „Rent“, be to, ji jau užsimena apie antrąjį albumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių