Quantcast

Liepkalnyje – snieglenčių varžybos

  • Teksto dydis:

Vasario 1-ąją Liepkalnio žiemos centre netruks ne tik sniego, bet ir azarto. Čia sekmadienį aktyviai praleisti kvies „slopestyle“ snieglenčių varžybos „Red Bull Risk ir Slysk“. Šis renginys, kurio esmė – milžiniškų kauliukų pagalba išridenamos užduotys dalyviams, Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą, o tarp snieglenčių sporto aistruolių juntamas susidomėjimas jau dabar leidžia spręsti, kad sekmadienis bus nepamirštamas.

Veiksmas Liepkalnyje prasidės jau 11 valandą – tuomet renginio vedėjas grupės „Freaks on Floor“ vokalistas Justinas Jarutis paskelbs registracijos į varžybas startą. Iš viso renginyje galės dalyvauti ne daugiau, nei 50 snieglentininkų (kartu rungsis ir vaikinai, ir merginos), tad ilgiau pamiegoti tikrai nebus pats geriausias sprendimas. Visiems užsiregistravusiems bus įteikti varžybų dalyvio komplektai su staigmenomis, tarp kurių, be abejo, bus ir keltuvų bilietai.

Vidurdienį „Red Bull Risk ir Slysk“ įgaus tikrąjį pagreitį. Kvalifikacinio važiavimo metu dalyviai turės po vieną važiavimo galimybę – visi mes kauliukus ir savo gabumus demonstruos ant trijų figūrų vykdydami „išburtus“ triukus. 32 geriausiai pasirodę dalyviai pereis į antrąjį etapą, kuriame kiekvienas turės po du važiavimus. Trečiame etape 16-ai geriausiųjų galios tos pačios taisyklės, vėliau dalyvių liks 8, o į finalą pateks tik 4  snieglentininkai.

Renginio dalyvių profesionalumą vertins trys teisėjai. Tai – oficialus tarptautinės organizacijos „TTR World Snowboarding“ teisėjas Laurynas Juodeška, 2013-aisiais Lietuvos „slopestyle“ čempionu tapęs Jonas Kriščiūnas ir specialiai dėl šio renginio iš Latvijos atvykstantis atletas Valters Osnieks. Jis yra triskart savo gimtosios šalies „big air“ – ekstremalesnės „slopestyle“ atšakos – čempionas.

Pirmosios vietos nugalėtojo laukia keturių dienų išvyka dviems žmonėms į sniego parką „Red Bull The Station” Vokietijoje, taip pat – renginio rėmėjų „BoardSports“ ir „SALT“ prizai. Antrosios ir trečiosios vietų nugalėtojus taip pat pradžiugins rėmėjai.

Viso renginio metu nuotaiką kurstys neseniai geriausiu Lietuvos hiphopo didžėjumi pripažintas projekto „Tie Geresni“ narys DJ Swix. Apdovanojus pirmuosius Lietuvoje „Red Bull Risk ir Slysk“ laureatus varžybų vedėjas Justinas Jarutis surengs gyvą pasirodymą. Kad varžybų dalyviams užtektų jėgų, o jų palaikytojams neprailgtų diena, „Red Bull“ žada ir žiemiškų vaišių „chill&grill” stiliumi.

Varžybų organizatoriai į Liepkalnį sekmadienį kviečia ne tik renginio dalyvius, jų draugus bei artimuosius, bet ir visus, norinčius tiesiog aktyviai praleisti laiką ant kalno. Keltuvai ir trasos (išskyrus sniego parko) veiks kaip įprastai, tad vietos Liepkalnyje tikrai užteks visiems žiemos sporto mėgėjams.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių