Quantcast

Lenkų genijaus muzika Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės džiazo ritmu

  • Teksto dydis:

Vienas garsiausių ir įtakingiausių pianistų, nacionalinis lenkų pasididžiavimas, romantizmo atstovas Frederikas Šopenas dar ir šiandien išlieka vienu populiariausių visų laikų kompozitorių. Jo grakščios mazurkos, iškilmingi polonezai bei svajingi noktiurnai užburia net ir tuos, kurie klasikine muzika nesidomi. Nepaisant to, jog pats muzikos genijus tokio žanro kaip džiazas pažinti nespėjo ir nenutuokė, kad jo kompozicijos gali svinguoti tokiu ritmu, šiuolaikiniai muzikantai tvirtina, jog F. Šopeno kūryba puikiai tinka improvizacijai.

Keturi Lietuvos atlikėjai ryžosi garsiojo kompozitoriaus kūrinius įvilkti į džiazo rūbą. Dainininkė Evelina Sašenko, pianistas Dmitrijus Golovanovas, kontrabosininkas Donatas Bagurskas ir būgnininkas Jonas Lengvinas lapkričio pabaigoje kviečia į koncertą „Chopin Jazz In“,  kuris yra sėkmingas džiazo ir klasikos sintezės pavyzdys.

„Šis projektas atskleidžia mūsų savitą požiūrį į Šopeno muziką. Suteikus legendinio kompozitoriaus kūriniams džiazo bruožų, jie tarsi pradeda naują gyvenimą, kviečia pasinerti į žavų idėjų vandenyną, išsidriekusį tarp klasikos ir džiazo. „Chopin Jazz In“ projektas man itin artimas, išgyventas, į jį įdėta daug energijos ir jėgų,“ – atvirauja E. Sašenko.

Pasak charizmatiškosios atlikėjos, ir pats lenkų genijus nevengė mėgautis spontaniška kūryba, perfrazuodamas savo bei kitų kūrėjų melodijas įmantriausiais būdais, tad jo kūrybos išpildymas džiazo kalba yra tarsi didžiulės improvizacijos tradicijos tęsinys.

Lapkričio 27 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje puikių atlikėjų kompanija kviečia pasinerti į džiazo spalvomis spindinčias legendinio Lenkijos kompozitoriaus melodijas. Koncerte „Chopin Jazz In“ dalyvauja E. Sašenko (vokalas), D. Bagurskas (kontrabosas), J. Lengvinas (mušamieji) ir D. Golovanovas (fortepijonas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baubavicius90

Baubavicius90 portretas
Kotrynos baznycioje tokios nesamones as.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių