Quantcast

Kuriamas filmas apie Europos parką

Europos parkas metus užbaigia papildęs kolekciją po atviru dangumi dviem skulptūromis. Apie tris dešimtmečius veikiantį parką kuriamas filmas.

55 hektarų teritorijoje vietą randa vis nauji meno kūriniai. Naujausias, prie įėjimo į parką, - brito Ričardo Trupo skulptūra „Menkniekio galia“. Tai – į žemę įsmigęs akmeninis kirvukas.

Šiandien parke yra beveik 150 skulptūrų, o pažintinis takas tęsiasi net 7 kilometrus. Dar du objektai Europos parke atsirado Jungtinėse Valstijose gyvenančios menininkės Brigitos Krasauskaitės pastangomis.

Žiemą į Europos parką, esantį netoli Vilniaus, daugiausia atvažiuoja užsieniečiai. Jų čia kasdien laukia katinas Garfildas. Europos parko įkūrėjas Gintaras Karosas juokauja, kad gaila, jog gyvūnėlis nekalba, nes lydi visus lankytojus.

Parko pradžia prieš tris dešimtmečius sutapo su Atgimimo judėjimu. Sąjūdžio mitingus ir parko atsiradimą filmavęs dokumentalistas Algirdas Tarvydas kuria filmą, kuriame – jau istorija tapę įvykiai. Nespalvotoje kino juostoje užfiksuoti ir garsių menininkų portretai.

Filmo premjera numatyta kitąmet, jis skirtas valstybės atkūrimo šimtmečiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusivažiavo

nusivažiavo portretas
parkas .......... tik tos kičinės vienybės ''karūnos'' ten betrūko filmo finalui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių