Quantcast

„Kultūrpolyje” – meninio odos tyrinėjimo laboratorija

Jaunoji kūrėja Jurga Sutkutė - viena iš šių metų „Mados infekcijos” laimėtojų, Klaipėdos meno kiemo kūrybinėse dirbtuvėse įsirengs odos anatomijos meninio tyrinėjimo laboratoriją ir „Kultūrpolyje” pristatys savo naujausią kolekciją-instaliaciją „Kabura”.

J.Sutkutė savo kūrybiniams sumanymams įgyvendinti pasirinko netradicinę medžiagą. Konceptualius bei utilitarios paskirties objektus ji dažniausiai kuria iš gyvulių odos.

Dirbama Šiaulių dailės galerijoje, J.Sutkutė ne tik yra prisidėjusi prie daugybės dailės ir dizaino renginių organizavsimo, bet ir pati juose aktyviai reiškiasi kaip dizainerė bei pristato savo parodas. Menininkė pernai dalyvavo Jaunųjų Europos kūrėjų projekte su kitais jaunaisiais kūrėjais iš Lietuvos, Prancūzijos, Austrijos, Italijos, Ispanijos ir Portugalijos. Jau sukūrusi kolekcijas „Migracija” ir „Analizatorius”, J.Sutkutė su nauja kolekcija „Kabura” šiemet šturmavo „Mados infekciją”.

“Kabura”, išvertus iš rusų kalbos, reiškia dėklą. Žmogus, pasak autorės, savo odoje jaučiasi tarsi odiniame dėkle. Laikui bėgant oda storėja, tapdama, tarsi, skydu, apsauga nuo išorinio pasaulio, įvairių neigiamų veiksnių. „Sustorėjusi“ oda, sukuria menamą apsauginį barjerą - mūsų nuolat visuomenėje dėvimus „šarvus“. Kartu šie „šarvai“ tampa trukdžiu socialinei komunikacijai ir mes nebegalime laisvai, bent minimaliai nuoširdžiai bendrauti.

Parodos laiką - nuo liepos 16-osios iki rugpjūčio 4-osios J.Sutkutė „Kultūrpolio“ kūrybinėse dirbtuvėse įsirengs odos anatomijos tyrinėjimo laboratoriją. Suprantama, odą menininkė tyrinės kūrybiškai, ne mediciniškai. Anot jos, tai bus žvilgsnis pro mikroskopą į save, į mus supančią aplinką. Visi, užsukę į kūrybines dirbtuves, turės progą dalyvauti kūrybiniame procese. Menininkės bei lankytojų tyrimo rezultatai bus fiksuojami  mikrodienoraštyje

J.Sutkutė instaliaciją “Kabura” šiandien 18 val. pristatys Klaipėdos “Kultūrpolyje” (Daržų g 10 / Bažnyčių g. 4).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių