Quantcast

Kultinis O. Koršunovo spektaklis „Vestuvės“ – po atviru dangumi

  • Teksto dydis:

Aplankytos didžiosios scenos Belgijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Baltarusijoje ir kone visų Lietuvos miestų ir miestelių teatrai bei kultūros centrai – visa tai kiek daugiau nei per trejus metus pavyko pasiekti kultiniu tapusio spektaklio „Vestuvės“ kūrybinei komandai. Jau šį penktadienį, birželio 26 d., režisieriaus Oskaro Koršunovo ir jo aktorių laukia dar vienas iššūkis. Spektaklis „Vestuvės“ bus vaidinamas po atviru dangumi, Vilniaus universiteto didžiajame kieme.

„Spektaklis „Vestuvės“ itin atviras, jame daug improvizacijos. Į jį vis įtraukiame naujausios visuomeninės ir politinės aktualijos, todėl jis nuolat kinta. Spektaklis atviras žiūrovui. Taigi, jis niekada nesikartoja ir kiekvieną kartą būna vis kitoks. Tad jei jums patiks ši dionisija su lietuviška balta mišraine, galite drąsiai eiti vėl ir vėl“, – į spektaklį „Vestuvės“ po atviru dangumi kviečia režisierius O. Koršunovas.

Aktoriams spektaklis po atviru dangumi kelia dvejopus jausmus. Viena vertus, senamiestyje, bažnyčių apsuptyje esančiame kieme „Vestuvės“ taps dar tikresnėmis vestuvėmis, kita vertus – tai nemenkas iššūkis.

Man „Vestuvės“ savo prigimtimi visada primindavo šekspyriškąjį gatvės teatrą, kaip aš jį įsivaizduoju.

„Vestuvės“ – toks labai gyvenimiškas spektaklis, daug atpažįstamų dalykų, netgi rodydami kultūros centro aplinkoje mes stengiamės jį išlaikyti kuo „tikroviškesnį“. Galbūt lauke jis taps dar laisvesnis ir nepriklausomas, toks išvis nebe spektaklis, o tikros vestuvės“, – mintimis apie artėjantį spektaklį dalijasi aktorė Greta Petrovskytė

„Bus labai įdomu vaidinti lauke. Oskaro Koršunovo teatro (OKT) studijoje girdimas ir juntamas kiekvienas judesys. Didesnėje salėje šis efektas dingsta ir tenka vaidinti garsiau ir plačiau. Lauke, ko gero, reikės veikti dar kitaip. Manau, lauke bus sunkiau pajusti žiūrovą, todėl reikės didelį dėmesį skirti pačiai vestuvių šventei, jos autentikai, o tada jau viskas suveiks automatiškai. Anksčiau kaimuose, esant geram orui, vestuvės ir būdavo švenčiamos lauke, tad tikrai turėtų būti įdomu“, – penktadienio vakaro laukia aktorius Artiomas Rybakovas.

„Vestuvių“ spektaklis – visada šventė, o tai, kad šį kartą vaidinsime lauke, suteikia nežinomybę „kas bus?“ ir jaudulį. Tai ir yra esminiai šito spektaklio ingredientai“, – pasakoja pagrindinio jaunosios vaidmens atlikėja Žygimantė Elena Jakštaitė.

„Iki šiol spektaklyje griaudavome ketvirtą sieną, tai dabar dar ir visą stogą nunešė“, – juokauja aktorius Lukas Malinauskas.

Manau, kad tai bus iššūkis.

„Man „Vestuvės“ savo prigimtimi visada primindavo šekspyriškąjį gatvės teatrą, kaip aš jį įsivaizduoju. Jis visą laiką kinta: ir nuo metų laiko, ir nuo miesto, kuriame rodome, ir nuo vietinių aktualijų. Universiteto kiemelis – labai graži, aristokratiška vieta, tad turėtų gerai suskambėti. Žinoma, būtų įdomu suvaidinti ir Kalvarijų turguje“, – teigia aktorius Kęstutis Cicėnas.

„Visada maniau, kad kiemas galėtų būti dar viena erdvė vaidinti šį spektakli, nes visgi tai vestuvės, o vestuvės, ypač tokios, vyksta kiemuose. Manau, kad spektaklis įgaus dar daugiau erdvės“, – pasakoja aktorė Kamilė Petruškevičiūtė.

„Manau, kad tai bus iššūkis“, – artėjant spektakliui nedaugžodžiavo pagrindinio vaidmens atlikėjas aktorius Karolis Vilkas.

Bertoldo Brechto „Vestuvės“ (režisierius O. Koršunovas) – jau šį penktadienį, birželio 26 d., Vilniaus universiteto didžiajame kieme (Universiteto g. 5, Vilnius). Pradžia 20.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių