Quantcast

Kovo 11-ąją – nemokamos ekskursijos po sostinės senamiestį

  • Teksto dydis:

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Vilnius kviečia švęsti turiningai ir įsimintinai – iškart po eitynių su 400 metrų ilgio Trispalve, 13 val. vilniečius ir miesto svečius Katedros aikštėje pasitiks beveik keturios dešimtys gidų ir pakvies į ekskursijas po įstabų Senamiestį. 

Ši prasminga tradicija kovo 11 d. proga kuriama jau antrus metus, šiemet bus pasiūlytos net 38 ekskursijos šešiomis skirtingomis kalbomis. Į ekskursijas skelbiama išankstinė registracija, kuri prasidės kovo 6 d. nuo 9 val.

„Vilniaus senamiestis ne veltui įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą kaip vienas gražiausių Senojo žemyno miestų su didžiausiu barokiniu senamiesčiu visoje Rytų ir Vidurio Europoje. Įspūdinga architektūra ir turtinga istorija nuo seno stebina ne tik į sostinę atvykstančius svečius, bet džiugina ir vietos gyventojus. Kovo 11-oji yra dar viena puiki proga išeiti į miestą, dalyvauti šventiniuose renginiuose, Laisvę švęsti smagiai ir prasmingai – plėsti akiratį ir pamatyti istorijos ir įdomybių kupinas Vilniaus erdves“, – pažinti miestą iš naujo kviečia Vilniaus gidai.

Iš anksto užsiregistravusiųjų gidai lauks 13 val. Katedros aikštėje prie Gedimino paminklo. Laukia net 38 ekskursijos skirtingomis temomis, kurios truks apie 1,5–2 val.

Naujovė šiemet – daugiataučiame Vilniuje ekskursijos vyks net 6 kalbomis: lietuvių, anglų, rusų lenkų, vokiečių ir turkų.

Ekskursijų metu kartu su profesionaliais Vilniaus gidais bus prisiminti žymūs Lietuvos ir Vilniaus kūrėjai, dramatiškos kelio į Laisvę istorijos, bus galima išgirsti dar negirdėtas senojo Vilniaus legendas, pažinti ir aplankyti atvertus Senamiesčio kiemelius, architektūros paminklus, susipažinti su daugiakultūre sostine, išgirsti pikantiškas istorinių asmenybių meilės istorijas, poezijos ištraukas.

Svarbu žinoti: ekskursijų dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame į pasirinktą ekskursiją užsiregistruoti iš anksto: https://laisves-keliais-po-vilniu.eventbrite.com

Kovo 11-osios ekskursijų temos: „Daugiakultūris Vilnius“, „Keistos senojo Vilniaus istorijos“,  „Vilniaus senamiesčio aikštės“, „Mokslininkų pėdomis po Vilnių“,  „Vilniaus moterų takais“, „Juditos Vaičiūnaitės Vilnius. Poezija kaip pasipriešinimo ir išgyvenimo būdas“, „Protestantiškasis Vilnius“, „Vilniaus žydų gyvensenos paslaptys“,  „Vilniaus ir Lietuvos kūrėjai“, „Vilniaus legendos“, „Laisvės keliu“, „Vilniaus senamiesčio istorijos ir architektūra“, „Valstybės valdymas“,  „Vilniaus senamiestis kitu kampu“, „Vilnius Eski Şehir” (turkų kalba), „Tautos prisidėjusios prie Vilniaus kūrimo“, „Lietuvos nepriklausomybei – 101“, „Vilniusser Altstadt“ (vokiečių kalba), „Vilniaus senamiesčio įdomybės“, „Vilnius architecture - music in stone“ (anglų kalba), „Дорогой к независимости“ (rusų kalba), „Nepriklausomybės keliu“, „Historie ulic starego Wilna“ (lenkų kalba), „Vilniaus bazilijonai. Unitų bažnyčia ir vienuolynas“, „Moterys, paveikusios Vilniaus istoriją“, „Wilno - miasto wielonarodowe“  (lenkų kalba), „Įdomiausios senojo Vilniaus istorijos, objektai ir vietos“, „Senojo Vilniaus istorija ir legendos“, „Старый Вильнюс. 29 лет независимости“ (rusų kalba), „Vilniaus senamiesčio kiemeliai“, „Klasikinis Vilnius“,  „Знакомство со старым городом Вильнюса“ (rusų kalba), „Žymių istorinių asmenybių, susijusių su Vilniumi ir Lietuva, meilės istorijos“, „Senasis Vilnius“, „Old Town of Vilnius“ (anglų kalba), „Vilniaus senamiesčio architektūros paminklai“, „Pažinkime Vilniaus senamiestį“, „Lietuvos kariuomenė Vilniaus mūruose“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių