Quantcast

Koncertas „Bardai vaikams“ virto „Vaikai bardams“

  • Teksto dydis:

Sekmadienio popietę Mokytojų namų svetainė buvo sausakimša mažųjų muzikos mylėtojų ir jų tėvelių. Vyko tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ koncertas vaikams, kurio metu scenoje juos džiugino J. Baltokas, L. Bicane ir Vytautas V. Landsbergis. Nors oras už lango nelepino, tačiau koncerto metu tvyrojo itin jauki atmosfera.

Pirmasis į sceną kopė J. Baltokas ir mažuosius pralinksmino dainelėmis apie slieką Zigmutį ir jo bičiulius. Neliko neapdainuoti ir patys vaikai. Salė kartu su muzikantu dainavo: „Vaikai yra gražūs, bet mergaitės dar gražesnės.“ Nors berniukai raukėsi ir nesutiko su atlikėju, bet jis patikino: „Žinau, ką sakau, nes pats dvi turiu.“

Laura Bicane klausytojams prisistatė lietuviškai: „Aš esu Laura. Esu iš Latvijos. Čia yra mano gitara. Ji yra iš Kinijos.“ Nors jos dainų tekstai gimta kalba, tačiau ar galima likti abejingu angeliškam balsui ir plačiai šypsenai? Ši mergina papirko susirinkusiuosius paprastumu ir nuoširdumu bei maloniu bendravimu publika.

Vos tik užlipęs į sceną Vytautas V. Landsbergis klausytojus iškart provokavo bendrauti: „Laba diena. O atsakyti reikia, kad su vištiena. Kaip dar? Su drambliena?“ Per salę nušurmuliavo gausa pačių įvairiausių pasiūlymų: krokodiliena, gyvatiena. Buvo akivaizdu, kad jis pavergė vaikų širdutes: visas dėmesys buvo atlikėjui. Vaikučiai kalbinami dainavo drauge su muzikantu. Tėveliai taip pat nenuobodžiavo: su šypsenomis traukė dainas apie avižą, ožkelę ir kiškių nebijojimo dainelę. Aktyviausi dainorėliai gavo dovanų autoriaus kompaktinių plokštelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

led grow lights

led grow lights portretas
As we work thru this debate, though Rom was calmer & a teeny bit more respectful, when you strip that away, he had nothing to say. led grow lights http://www.icamtech.net
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių