Quantcast

Koks šiųmetės „Mados infekcijos“ veidas?

Neatpažįstamai pasikeitę dizaineriai ir renginio organizatoriai pristatė kovo 20-ąją trims dienoms į Vilnių atkeliausiančią pavasarinę „Mados infekciją“. Joje – 20 lietuvių ir užsienio dizainerių kolekcijų, o mados gerbėjams mirksės švytinčios kaukolės akys.

Pakeitė šukuosenas

Keliaudamas į Šiuolaikinio meno centrą (ŠMC) pasitikti „Mados infekcijos“ naujienų visad žinai, kad, be putojančio šampano, dar laukia ir staigmena. Šįkart mados festivalio organizatoriai ir dalyviai nustebino pakeitę savo įvaizdį. Pernai užsidėję akinius ir teigę, kad madą reikia ne tik matyti, bet ir jausti, šiemet jie pakeitė šukuoseną. „Juk plaukai, - kaip sakė „Mados infekcijos“ idėjinė vadė, dizainerė Sandra Straukaitė, - kaip ir grimas, batai ar aksesuarai yra neatsiejama mados dalis.“

Beje, šukuosenos keitimas nėra iš niekur atėjusi idėja. Estetišką šukuosenos vaizdą festivalio gerbėjai pamatys ir „Mados infekciją“ pristatančiame vaizdo klipe, lauko reklamose.

„Vieniems tas gaivališkos šukuosenos vaizdas primins gamtos stichijas, ugnikalnio išsiveržimą, kitiems sukels kitokių asociacijų. Paliekame laisvę žiūrovui pačiam interpretuoti – lygiai taip pat, kaip ir stebint kolekcijos pristatymą, kai kiekvienas mato, jaučia, suvokia, priima, išgyvena savaip“, – sakė S.Straukaitė.

Kolekcijų paletė

Šešioliktasis mados festivalis, kaip minėta, vyks tris dienas ŠMC. Ir baigsis ne, kaip įprasta, šeštadienį, o sekmadienį. Iš viso bus parodyta 20 kolekcijų. 16 – lietuvių ir keturios dizainerių iš užsienio – Rusijos, Vokietijos, Danijos ir Prancūzijos.

Kaip sakė festivalio organizatoriai, jau kelerius metus jie nebeskirsto festivalyje savo kolekcijas pristatančių dizainerių į dienas pagal tai, kokius kūrinius – konceptualius, eksperimentinius ar elegantiškus – jie pristato. Taigi nusiteikite visas tris dienas pamatyti ir prêt-à-porter kolekcijų, ir nekasdienių kūrybinių eksperimentų.

Šiųmečiame festivalyje nuskriaustų neliks – kolekcijų sukurta ir moterims, ir vyrams. Beveik trečdalis dalyvausiančių dizainerių – festivalio senbuviai Kristina Kruopienytė, Egidijus Sidaras ir mados namai „Cantas“, svečias iš Prancūzijos Marcas Le Bihanas, Diana Paukštytė, Eva Baliul ir iš „Injekcijos“ ant „Mados infekcijos“ podiumo patekusios jaunosios dizainerės Dovilė Cibulskaitė ir Ana Romanova, Akvilė Jančauskaitė ir Ugnė Martinaitytė – pristatys mišrias kolekcijas.

Vyrams skirtą rudens-žiemos sezono kolekciją jau antrus metus iš eilės kuria dizainerė Lilija Larionova. Stipriosios lyties atstovams skirti ir danų dizainerio Wali Mohammedo Barrecho drabužiai bei „Mados infekcijos“ naujokės Vitalijos Malyško kolekcija.

Moteriškas kolekcijas rengia festivalio senbuvės Eglė Žiemytė, Laura Dailidėnienė, Lina Gudanavičiūtė, festivalio idėjinė vadė S.Straukaitė, Ieva Daugirdaitė, duetas „Tribe“ – Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė, Norvegijoje su šeima gyvenanti ir ten kurianti lietuvė Kristina Vikøren. Moterų akis džiugins ir viešnių iš Vokietijos – dizainerių dueto „Großer Heinrich“ – bei praėjusio rudens „Injekcijos“ nugalėtojos Tatsianos Grakovos iš Rusijos modeliai.

Džiaugiasi ir brangina

Kitas „Mados infekcijos“ akcentas – podiumas. Koks jis bus šį pavasarį?

„Festivalio simboliu tapusi kaukolė per kiekvieną renginį vis keičia savo buvimo vietą ir išvaizdą. Šiemet ji mirksės ir į „Mados infekcijos“ lankytojus žvelgs švytinčiomis akimis. O visa kita pamatysite atvykę į renginį“, – intrigą kūrė festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Kiekvienais metais turinti kuo pasidžiaugti, R.Mikailionytė per trečiadienį vykusį šešiolikto festivalio pristatymą sakė, kad smagiausia, jog viskas auga.

„Viską labai vertinu ir branginu. Kuo toliau dirbu, tuo labiau suprantu, kad reikalavimai didėja, žmonės vis daugiau reikalauja iš savęs, iš aplinkos, ir tai džiugina. Kalbant apie pastaruosius keletą metų, viskas itin sparčiai sudėtingėja, įdomėja, net jei ir būna paprasta, yra pateikiama koncentruotai, įdomiai“, - sakė R.Mikailionytė.

Festivalio prodiuserės teigimu, be talento – nieko nebūtų, tačiau be finansų taip pat. Viską reikia sujungti į viena ir tai esą nėra taip paprasta.

„Bet labai džiaugiuosi mūsų komanda, visais jos pilkaisiais kardinolais, jau esame atidirbę visą sistemą, puikiai vieni kitus suprantame. Mano nuomone, praėjusi „Injekcija“ buvo labai stipri ir manau, kad ateina banga kitokių jaunų žmonių. Ir tai labai džiugina. Į juos būtina atkreipti dėmesį. Ir, žinoma, mūsų senbuviai – labai juos mylim, - kalbėjo R.Mikailionytė ir pridūrė: - Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti ir būti naudinga kūrybingoms asmenybėms. Man visa tai yra labai svarbu.“

Kastingas ir seminaras

Kovo 15 d. vyks septintą kartą organizuojamas festivalio renginys – „Infekcijos kastingas“. Jame, kaip visad, laukiamas jaunimas, ypač – vaikinai. Vieša modelių atranką „Mados infekcijos“ organizatoriai rengia paisydami dizainerių norų, nes šie nuolat ieško savito, netradicinio tipažo modelių. Per renginį bus pristatytas ir specialiai „Mados infekcijai“ skirtas makiažas.
Į šešiolikto festivalio renginių sąrašą sugrįžta ir esamiems bei būsimiems mados profesionalams skirtas „Mados infekcijos“ seminaras. Jis vyks iškart po festivalio – kovo 24 d. Seminarą ves viešnia iš Jungtinių Valstijų – Filadelfijos mados inkubatoriaus vykdančioji direktorė Elissa Bloom. Seminaras nemokamas ir atviras visiems norintiems, tik būtina išankstinė registracija.
Bilietai į „Mados infekciją“ jau prekyboje. Kasmet jie greit iššluojami, todėl nelaukite paskutinės dienos. Į kiekvieną renginio vakarą parduodamas atskiras bilietas, kainuojantis 52-142 litus. Bilietus į festivalį platina „Bilietai.lt“.

Iki susitikimo mados gerbėjų šventėje!

Papildomi festivalio renginiai



NAUJAUSI KOMENTARAI

error

error portretas
Tai ne mados, o smegennų nfekcija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių