Quantcast

Klasikinės muzikos gerbėjams – jungtinių pučiamųjų pajėgų koncertas

  • Teksto dydis:

Šį rudenį Vilniaus kongresų rūmuose bus galima išgirsti dar vieną netikėtą pasirodymą. Kamerinis koncertas „Jungtinės pajėgos“ klausytojams suteiks neeilinę galimybę išgirsti suvienytas dviejų garsių pučiamųjų kvintetų jėgas.

Sostinės vario kvinteto ir Šv. Kristupo kvinteto muzikantai pakvies išgirsti net dešimt pučiamųjų instrumentų vienu metu.

Pučiamųjų garsai nuo seniausių laikų siejami su didybe – jiems vieninteliams buvo leidžiama skelbti šventę ir pavojų, džiaugsmą ir gedulą. Koncerte savo jėgas suvienysiantys du garsūs kameriniai pučiamųjų ansambliai savo klausytojams pateiks visą pučiamųjų instrumentų garsų paletę: trimitą, valtorną, tromboną, tūbą, fleitą, obojų, klarnetą, fagotą.

Sostinės vario kvintetas, įkurtas 1997 m., po savo stogu subūrė dviejų didžiausių Lietuvos simfoninių orkestrų – Lietuvos valstybinio ir Lietuvos nacionalinio – koncertmeisterius ir muzikantus. Tai vienas iš daugiausiai koncertuojančių kamerinių ansamblių Lietuvoje, nuolatinis didžiausių Lietuvos kultūros renginių dalyvis, koncertuojantis Italijoje, Švedijoje, Portugalijoje, Ispanijoje ir Japonijoje. Ansamblio programa įvairialypė – nuo Renesanso iki šių dienų, nuo klasikos, džiazo iki pramoginės muzikos.

Tuo tarpu penkis Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatus vienijantis Šv. Kristupo kvintetas, įkurtas 2003 m., savo repertuare didžiausią dėmesį skiria šiuolaikinių ir ypač sudėtingų kompozicijų atlikimui, nors yra sukaupęs ir pluoštą senesnių epochų, įvairių stilių kūrinių. Kvintetas daug koncertuoja Lietuvoje, taip pat ir užsienio šalyse. 2007 m. kolektyvas pelnė pirmąją vietą Marselyje (Prancūzijoje) vykusiame tarptautiniame kvintetų konkurse, o 2008 m. Osakoje (Japonijoje) kamerinės muzikos konkurse ir festivalyje lietuviai užėmė 4-ąją vietą tarp 230 kolektyvų iš įvairių pasaulio šalių.

Kamerinis Sostinės vario kvinteto ir Šv. Kristupo kvinteto koncertas „Jungtinės pajėgos“ įvyks lapkričio 19 d. 18 val. Vilniaus kongresų rūmuose. Bilietus jau galite įsigyti „Tiketoje" ir Vilniaus kongresų rūmų kasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių