Quantcast

Ketvirtadienį „Vasaros terasoje“ – nemokamas koncertas

Savaitgaliai sostinės „Vasaros terasoje“ prasideda ketvirtadieniais, kurių kiekvieną čia vyksta didžiausi renginiai.

Ketvirtadienį Mokytojų namų kiemelio sienų tvirtumą išbandys ir kalendorinės vasaros pradžią užtvirtins Lietuvos festivalių pažibos „Golden Parazyth“. Jiems talkins visai neseniai debiutinį albumą „Laikas Paikas“ išleidęs kitas elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“.

Pirmieji vakaro svečiai – ką tik iš koncertų Londone ir Gruzijoje grįžę „Beissoul & Einius”. „Beissoul“ vardas lietuviškos muzikos scenoje pirmą kartą nuskambėjo „Eurovizijos“ dainų konkurso kontekste. Jau tada nežabotas scenos naujoko balsas ir įvaizdis atkreipė visų dėmesį. Per beveik trejus metus trunkančią karjerą duetas nuveikė išties daug. Krūva koncertų, radijo singlų ir vaizdo klipų, kritikų pagyros, nuolat auganti gerbėjų minia ir nepriekaištingas įvaizdis papuoštų bet kurio atlikėjo biografiją. Debiutinis jų albumas „Laikas Paikas“ jau dabar avansu vadinamas vienu geriausių Lietuvos įrašu 2014-aisiais. Artūro Žabo-Beissoul ir Einiaus Jaručio duetas patiks tiems, kuriems artima „CocoRosie”, „Anthony & The Johnsons”, „Burial” ir kitų moderniosios soul muzikos atlikėjų kūryba.

Po jų į „Vasaros terasos“ sceną žengs vasaros festivalių favoritai ir bene labiausiai elektroninės muzikos scenoje linksniuojamas duetas „Golden Parazyth“. Nuoširdžiai plušantys vyrukai dar pavasarį surengė esamos kūrybos retrospektyvos ir net septynių vienas už kitą geresnių koncertų turą „Looking Backward, Moving Forward“. Visapusiškai sėkmingo turo pabaigą vainikavo dar vienas nepamirštamas pasirodymas svarbiausiame regiono festivalyje „Tallinn Music Week“ ir ypatingas skaitmeninis leidinis „Looking Backward, Moving Forward“. Čia tilpo net 32 svarbiausi ir elektroninės muzikos dueto gyvenime daugiau nei natos reiškiantys kūriniai. „Golden Parazyth“ šiuo metu rengiasi vasaros festivalių sezonui ir patyliukais užsimena apie būsimą jau ketvirtąjį studijinį albumą. Tikėtina, kad koncerto „Vasaros terasoje“ metu šokėjų minia galės išgirsti kitokį dueto skambesį.

Tai bus trečiasis iš dešimties suplanuotų „Kalnapilis. Vasaros susitikimai su...“ serijos koncertų šią vasarą. Lig šiol „Vasaros terasoje“ savo pasirodymus jau surengė roko veteranai „Bix“, visur apdovanota šalies roko grupė „Freaks On Floor“, Daivos Starinskaitės vedamas ketvertas „Keymono“ ir sielai ūsus nupiešęs projektas „Soul Moustache“.

Šią vasarą Mokytojų namų kiemelyje įvyks dar septyni vienas už kitą skambesni koncertai. Jau aiškūs ir patvirtinti grupių „Despotin Fam”, „Kurak”, „G&G Sindikatas”, atlikėjos Giedrės ir kitų originalių bei geidžiamų lietuvių atlikėjų koncertai.

Renginys į „Vasaros terasą“ kviečia užsukti be bilietų – visi šios serijos koncertai nemokami. Belieka tik ateiti. Renginio pradžia – 19 val., koncertams pasibaigus „Vasaros terasos“ ketvirtadienį pratęs didžėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių