Quantcast

Kauno politikai spręs dėl meno dalinio finansavimo

Kadenciją baigianti Kauno miesto taryba ketvirtadienį posėdyje svarstys klausimus dėl dalinės finansinės paramos Kauno menininkams bei meno projektams 2011-aisiais.
Iš viso atrankos komisijos patvirtino 75 projektus, kurių bendra vertė siekia 240 tūkst. litų, pranešė savivaldybė.

Anot pranešimo, išskirtos trys iš dalies finansuojamų meno projektų grupės: mėgėjų, jaunųjų menininkų bei profesionaliojo meno projektų. Atsižvelgiant į patvirtintus kriterijus, sumos atskiriems projektams svyruoja nuo 500 iki 14 tūkst. litų.

43 mėgėjų meno projektams skirta 70 tūkst. litų, dėl žemo meninio lygio ir neatitikimo vertinimo kriterijams į sąmatos projektą neįtraukta dešimt paraiškų.

Jaunųjų menininkų skatinimo programai 2011 metams numatoma skirti 50 tūkst. litų.
Komisija gavo 28 fizinių ir juridinių asmenų parengtas paraiškas. Aptarus vertinimo rezultatus, suskaičiavus balus iš vertinimo formų, atrinkta 11 vertingiausių projektų ir pateiktos rekomendacijos dėl dalinio projektų finansavimo.

Profesionaliojo meno projektų dalinio finansavimo sąmata sudaro pusę bendros sumos - 120 tūkst. litų.

Čia atrankos komisija patvirtino 21 projektą, kuriems siūlomos finansuoti sumos yra ir didžiausios - nuo 2 iki 14 tūkst. litų.

Atrinktų projektų sąrašuose yra tokie renginiai kaip Europos kino šalių forumas "Scanorama 2011", antrasis tarptautinis jaunųjų atlikėjų sakralinės vargonų muzikos festivalis "Jubiliate Deo".


Šiame straipsnyje: finansavimasmenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių