Quantcast

Jubiliejinė turizmo paroda „Adventur“ vėl skaičiuoja rekordus

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniuje, Lietuvos konferencijų ir parodų centre „Litexpo“, baigėsi 5-oji turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“.

Tris dienas parodos organizatoriai keliautojus kvietė ragauti pasaulio ir Lietuvos. Nauji maršrutai, nuolaidos, turizmo verslo forumas, Lietuvos turizmo sėkmingiausiųjų apdovanojimai, Geografijos žinių konkursas, Lietuvos miestų ir miestelių prisistatymai, susitikimai su garsiais žmonėmis ir turizmo verslo kolegomis - „Litexpo“ ūžė nuo dalyvių ir lankytojų gausybės.

„Tradicija tapusi „Adventur“ kelionių paroda šiais metais ir vėl skaičiuoja rekordinį dalyvių skaičių, - sako „Litexpo“ parodų grupės vadovė Jolanta Masiulienė. - Trijose parodų ir kongresų centro „Litexpo“ salėse parodai buvo skirtas 12929 kvadratinių metrų plotas – net 5 procentais daugiau nei pernai. Parodoje prisistatė 300 dalyvių ir tai yra 30 procentų daugiau nei 2016-aisiais“.

Gastronominė kelionė po Lietuvos miestus ir miestelius bei užsienio šalis į kelionių parodą šiais priviliojo 29631 lankytoją. Šiais metais jų buvo net 19,54 proc. daugiau nei pernai. 27 proc. jų apsilankė parodoje norėdami įsigyti kelionę pigiau, 32 proc. domėjosi poilsiu ir atostogomis Lietuvoje, 36 proc. – poilsiu ir atostogomis užsienyje, dar 9 proc. pastebėjo, kad įdomiausi parodoje jiems pasirodė lietuviško turizmo atradimai. Taip pat – galimybė paragauti ir įsigyti tautinio kulinarinio paveldo produktų bei patiekalų.

Lietuvos valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos parodoje šiais metais keliautojus ne tik vaišino patiekalais, kuriuos gamino žymūs kulinarijos entuziastai – Alfas Ivanauskas, Beata Nicholson, Vytaras Radzevičius ir Gidonas Šapiro, bet ir rinko Lietuvos skonį. Daugiausia, apie 50 proc., balsavusiųjų įsitikinę, kad Lietuvos skonis yra kaip medaus.

„Adventur“ parodoje buvo pristatytos 28 šalys – Baltarusija, Bulgarija, Estija, Čekija, Danija, Graikija, Gruzija, Jordanija, Italija, Indonezija, Kipras, Latvija, Lenkija, Lietuva, Omanas, Portugalija, Prancūzija, Rumunija, Rusiją, Seišelių salos, Singapūras, Slovakija, Suomija, Švedija, Tailandas, Turkija, Vietnamas, Ukraina.

Savo gražiausią Lietuvą parodoje pristatė net 50 šalies miestų ir rajonų – Alytus, Anykščiai, Birštonas, Biržai, Druskininkai, Ignalina, Jonava, Jurbarkas, Kaišiadorys, Kauno miestas ir Kauno rajonas, Kėdainiai, Klaipėda, Kretinga, Kupiškis, Lazdijai, Marijampolė, Mažeikiai, Molėtai, Nida, Pagėgiai, Pakruojis, Palanga, Panevėžys, Pasvalys, Plungė, Prienai, Radviliškis, Raseiniai, Rietavas, Rokiškis, Rusnė, Skuodas, Šakiai, Šalčininkai, Šiauliai, Šilalės rajonas, Šilutė, Švenčionys, Tauragė, Telšiai, Trakai, Ukmergė, Utena, Varėna, Vilkaviškis, Vilnius, Vilniaus rajonas, Zarasai, Žemaitija.

„Adventur“ – sparčiausiai auganti tarptautinė paroda, kurią kartu su Turizmo departamentu prie Lietuvos ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija ir Lietuvos turizmo rūmais rengia kongresų ir parodų centras „Litexpo“. Per penkerius metus parodos dalyvių skaičius išaugo 91 proc., lankytojų padaugėjo net 52 proc., o parodoje dalyvaujančių pasaulio šalių skaičius išaugo daugiau nei dvigubai.


Šiame straipsnyje: Adventurturizmo parodaLitexpo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių