Quantcast

Italijos ir Lietuvos diplomatinių santykių atkūrimo 30-mečio proga – Renesanso muzikos koncertas

Valdovų rūmuose šeštadienio vakarą skambės italų muzikos šedevrai iš Venecijos, Neapolio, Milano ir Romos, atliekami Renesanso fleitų ansamblio „Royal Wind Music“. Penkiolika XVI ir XVII a. italų autorių polifoninių kompozicijų priskiriamos muzikos aukso fondui. Koncertas, kaip pažymima Valdovų rūmų pranešime, rengiamas Italijos ir Lietuvos diplomatinių santykių atkūrimo 30-ųjų metinių proga.

Italijos indėlis į Lietuvos kultūrą – sunkiai išmatuojamas. Valdovų rūmų muziejus, o kartu ir daugelis kitų Lietuvos kultūros institucijų galėtų pasigirti bendradarbiavimu su Italijos atstovais, kurį vainikuoja įdomūs nekasdieniai kultūros projektai.

Bendradarbiaujant Italijos ir Lietuvos institucijoms buvo atkurti Valdovų rūmai ir įrengtas muziejus. Svarbios meno, kultūros ir mokslo įstaigos dalijosi muziejinėmis vertybėmis rengiamoms ekspozicijoms Lietuvoje, kartu surengta ne viena mokslinė konferencija, naujausiems istorijos tyrimams skirtos paskaitos arba kiti renginiai.

Valdovų rūmai palaiko glaudžius ryšius su Feraros Esčių pilies muziejumi, Milano Sforcų pilimi, Mantujos kunigaikščių rūmais, Te rūmų muziejumi ir daugeliu kitų puikių galerijų, universitetų. Žinoma, taip pat su Lietuvos Respublikos ambasada Italijoje ir Lietuvos Respublikos garbės konsulatais Florencijoje, Sicilijoje bei kituose miestuose.

Žymaus Renesanso fleitų ansamblio „Royal Wind Music“ koncertas – dar viena dovana Lietuvai nuo Italijos diplomatinės atstovybės Lietuvoje ir Italijos kultūros instituto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių