Quantcast

Į sostinės gatves vėl grįžęs projektas „Menas be stogo“ kviečia menininkus

  • Teksto dydis:

Projektas „Menas be stogo“ gimė prieš metus, po pirmojo karantino, siekiant padėti dėl pandemijos nukentėjusiems menininkams. Ši iniciatyva sulaukė rekordinio kūrėjų susidomėjimo bei miestiečių įsitraukimo. Jie leidosi į meno paieškas netikėtose miesto vietose. Todėl šią vasarą projektas vėl grįš į sostines gatves.

Po pirmojo „Menas be stogo“ projekto net 7 proc. kūrinių buvo įsigyta, o kai kurie menininkai sulaukė naujų užsakymų arba vertingų partnerysčių pasiūlymų.

„Geriausias kovos su pandemija patirtis turime perkelti į tolimesnį gyvenimą – būtent todėl šis meninis projektas, savotiškas Vilniaus metodo atspindys, tęsia gyvavimą ir tuomet, kai pandemija iš lėto traukiasi. Miestui reikia meno, o menininkams reikia miesto – todėl ši simbiozė puikiai prigijo“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Praėjusiais metais projektas vos per keletą dienų sulaukė daugiau nei 500 menininkų paraiškų. Šimtas kūrinių buvo atrinkti ir eksponuoti mieste esančiose lauko reklamos plokštumose, o dar keli šimtai kūrinių buvo rodyti virtualioje galerijoje, kuri veikė visus metus. Šis principą projektas išlaikys ir šiemet. „Menas be stogo“ su naujais kūriniais startuos liepos viduryje ir tris savaites mieste bus galima išvysti 100 skirtingų kūrinių, kurie kviesi apsilankyti ir virtualioje galerijoje, o pastaroji veiks visus metus.

„Mūsų komanda nuosekliai remia ir palaiko meno lauką, tačiau pradėdami ši projektą neįsivaizdavome, kad jis sulauks tokio didelio menininkų įsitraukimo. Vienas iš projekto tikslų buvo ir yra –  kurti glaudesnį žmonių santykį su menu. Todėl džiugiu, kad miestiečiams ši iniciatyva patiko, nes jau pernai sėkmingai buvo įsigyta projekto dalyvių kūrinių. Tikiuosi, kad ir šiemet žmonės atras savo favoritus, kurie papuoš jų namus“, – teigia lauko reklamos kompanijos vadovė Žaneta Fomova.

Dalyvavimas projekte nemokamas. Projekte kviečiami dalyvauti visi profesionalūs menininkai arba jiems atstovaujančios galerijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė: apsitvarkykite pirmiau vizualinę ir kitokią taršą

Nuomonė: apsitvarkykite pirmiau vizualinę ir kitokią taršą portretas
Narkomanės .alės nenorėjo niekas, sugalvojo ji kabinti narkomaną N. Vilnios psichiatrinės nuolatinį pacientą .ilių. .alės .ilius nenorėjo, nes baisi, smirdi, snukis kibiro dydžio, rudas, kojos išdžiūvę, apžėlusios juodais gaurais kaip gyvulio, ji su barzda, ūsais, primena srutų bačką ant dviejų lūžtančių degtukų, su kupra, peraugusi iki 2 metrų ūgio. .alė prie .iliaus prikibo. Tada .alės motina nuvyko pas .iliaus motiną ir pasakė sumą, kurią duos, jei jis nebėgs nuo .alės. Sutarė. O .alė suprato, ko narkomanui reikia. Narkobizniukas klestėjo, rado kur gauti tablečių ir kas namų sąlygomis kvaišalus gamina. Atsirado visas ratas klientų iš žinomesnių politikų, valdininkų, medikų, teisininkų, prokurorų, profesūros palikuonių ir jų pačių tarpo, jie nedrįsta atvirai pirkti, jiems būtina nepriekaištinga reputacija, kvaišalų gauti oficialiai negali, praras tarnybą, darbą, postą. „Prekę“ turi kažkas atnešti. .alė jau virš 20 m kvaišalų punktą atidariusi M.U, ten įdarbinta Personalo sk.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių