Quantcast

Į premijas kandidatuoja per 40 kultūros veikėjų

Į ne daugiau nei 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų siūlomos 43 menininkų ir kultūros veikėjų kandidatūros. Tarp jų - daug garsių pavardžių.

2012-aisiais į premijas pretenduoja kinematografininkas Arūnas Matelis, choreografė ir režisierė Andželika Cholina, mados ir teatro dailininkas Juozas Statkevičius, aktorė Regina Marija Eidukaitienė (Varnaitė), aktorius-šokėjas Gytis Ivanauskas, režisieriai Romas Lileikis, Gytis Lukšas, Povilas Gaidys ir Cezaris Graužinis, baleto solistas Nerijus Juška, poetas, prozininkas, eseistas Robertas Keturakis, muzikologė Zita Kelmickaitė, aktoriai ir režisieriai Sigutis Jačėnas, Birutė Mar bei Benas Šarka, pranešė Kultūros ministerija.

Taip pat siūlomi žurnalistas, kultūros istorikas, fotomenininkas Bernardas Aleknavičius, etnografė Emilija Brajinskienė, poetas, vertėjas, eseistas Vladas Braziūnas, muzikologė Gražina Daunoravičienė, keramikos dailininkas Rytas Jakimavičius, choreografas, šokėjas Vytis Jankauskas, vertėjas, literatūros kritikas, publicistas Laimantas Jonušys, Kauno styginių kvarteto muzikantai, kino žurnalistė Izolda Keidošiūtė, poetė Patricija Šmit, teatro ir kino aktorius Antanas Šurna, aktorius Tomas Vaisieta, kultūros veikėjai Rimantas Vaitiekūnas ir Aloyzas Žilys, teatrologė Rasa Vasinauskaitė, dailininkė Gražina Janina Vitartaitė.

Tarp pretendentų - ir aktorius bei režisierius Albinas Kėleris, dailininkas Galius Kličius, menininkė Ana Marija Krepštul, grafikė Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė, kompozitorius Teisutis Makačinas, fotomenininkas Aleksandras Ostašenkovas, rašytojas, publicistas Leonas Paleckis (Kaktavičius), rašytojas Vacys Reimeris, kultūros tyrėjas Vytautas Rubavičius, režisierius Stanislovas Rubinovas, televizijos režisierius, prodiuseris, scenaristas Juozas Sabolius, dainininkas Danielius Sadauskas.

„Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, įvertinusi rekomenduojamų kandidatų veiklą Lietuvos kultūros ir meno kontekste, atrinks pretendentus ir teiks pasiūlymą Vyriausybei dėl apdovanojimų“, - teigiama pranešime.

Kasmet gali būti skiriama ne daugiau kaip 12 premijų. Vienos premijos dydis - 340 bazinių socialinių išmokų (44,2 tūkst. litų).

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.

Komisijos sprendimas dėl atrinktų pretendentų bus pateiktas Vyriausybei iki sausio 30 dienos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

prisipirksim

prisipirksim portretas
agrastu uogienes visam sezonui.........tik spek suvalgyt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių