Quantcast

Į Lietuvą atvykti kviečiamoms Holivudo žvaigždėms svarbu ne tik honoraras

  • Teksto dydis:

Vis dažniau galime pasidžiaugti ir pasigirti Lietuvoje filmuojamais pasaulinio garso kino bei televizijos projektais, į šalį atvykstančiais puikiai žinomais aktoriais, filmų kūrėjais bei garsiomis kūrybinėmis grupėmis.

Didžioji dalis nuopelnų už tai keliauja sparčiai kylančiam Lietuvos kino industrijos atstovų meistriškumui, kiti – kultūrinėms iniciatyvoms, skirtoms žinomiems projektams bei žmonės pritraukti.

Viena iš ryškiausiųjų – Vilniuje organizuojamas kultinis populiariosios kultūros renginys „Comic Con Baltics“. Jau trečiuosius metus į Lietuvą Holivudo žvaigždes pritraukiančio renginio organizatorius Tomas Vievesis sako, kad pritraukti žinomus aktorius nėra taip sunku, jei jie žino, kad šalyje juos pasitiks įsitraukusi gerbėjų auditorija.

– Šiandien „Comic Con Baltics“ yra turbūt didžiausias populiariosios kultūros renginys Baltijos šalyse, tačiau tai dar gana jaunas, vos keletą metų skaičiuojantis renginys. Kaip gimė idėja imtis tokio projekto?

– Viskas prasidėjo nuo kelių mažesnių kino tematikos renginių. Pamatėme, kad žmonės noriai buriasi į renginius, susijusius su populiariąja kultūra, nors tokio tipo renginių praktika mūsų šalyje prieš keletą metų buvo dar beveik nevystyta.

Vis dėlto lemiamu veiksniu tapo apsilankymas „MCM London Comic Con“. Renginio mastas ir auditorijos įsitraukimas įkvėpė noro kažką panašaus atnešti į mūsų šalį. Ir nors mūsų renginys dar gana jaunas, vien pernai jame jau apsilankė beveik 15 tūkst. lankytojų. Tikime, kad populiariosios kultūros gerbėjų skaičius Lietuvoje yra dar didesnis ir šis skaičius ateityje tik augs.

– Skaitytojams dar nesusipažinusiems su comic con konceptu, kaip galėtumėte apibūdinti, kas yra „Comic Con Baltics 2019“?

– Tai viskas, ką mes mėgstame apie populiariąją kultūrą. Jau klasika tapę bei vos ekranus išvydę užsienio ir Lietuvos filmai, susitikimai, pokalbiai, autografai ir nuotraukos su garsiais Holivudo aktoriais, komiksų kūrėjais. Tai ir cosplay, ir kompiuteriniai žaidimai, ir šeimų bei apsipirkimo erdvės, naujausios technologijos ir įspūdingos filmų dekoracijos. Ir viskas vienoje, milžiniškoje 16 tūkst. kvadratinių metrų erdvėje.

– Jūsų, kaip organizatoriaus nuomone, kuo lietuviškasis „Comic Con Baltics“ skiriasi nuo didžiųjų Londono, Niujorko, San Diego comic con renginių? Kuriose srityse prilygstame, o kuriose dar nusileidžiame legendiniams užsienio renginiams?

– Londono, Niujorko, San Diego ir kiti comic con vyksta jau ne vieną ir ne du dešimtmečius, tad mes dar turime laiko juos prisivyti. Kartu su jais yra išaugusi ne viena karta, o ir patys renginiai jau tapę tikra tradicija. Tuo tarpu dar keletą metų atgal nei Lietuvoje, nei kitose Baltijos šalyse mes nebuvome turėję nieko panašaus. „Comic Con Baltics“ yra pirmasis tokio pobūdžio renginys mūsų regione ir mes labai džiaugiamės, kad kasmet jis suvienija vis daugiau populiariosios kultūros fanų.

Ir vis dėlto dar labiau motyvuoja tai, kad mūsų renginį aplankiusios pasaulinio lygio žvaigždės, išvykdami negaili, atrodo, tikrai nuoširdžių pagyrų.

Ir vis dėlto dar labiau motyvuoja tai, kad mūsų renginį aplankiusios pasaulinio lygio žvaigždės, išvykdami negaili, atrodo, tikrai nuoširdžių pagyrų. Štai vienas iš praėjusių metų svečių, „Karibų piratų“ žvaigždė Kevin McNally po renginio sakė, kad pagal organizuotumą, dydį, žmonių bendravimą, „Comic Con Baltics“ nenusileidžia net jo lankytam didžiajam „Atlanta Dragon Con“ renginiui JAV.

– Kalbant apie renginį aplankiusias ir dar tik aplankysiančias žvaigždes – ar lengva jas pritraukti? Kokie iššūkiai kyla bandant pakviesti mums visiems puikiai žinomus aktorius ir kūrėjus?

– Užmezgus kontaktą, inicijuoti aktoriaus atvykimą nėra sudėtinga užduotis. Kiek sudėtingiau – turėti pakankamai svorio gauti jo sutikimą. Ir šioje vietoje aš turiu omenyje ne tik biudžetą. Tam tikri aukštesnio lygio aktoriai sutinka atvykti tik nuo tam tikro lankytojų skaičiaus. Dėl šios priežasties galima teigti, kad išreikšdami norą dalyvauti renginyje iš anksto, lankytojai gali lemti kokio lygio žvaigždės atvyks.

– O ar lengva su jais bendrauti? Ar reikalavimų organizatoriams sąrašas būna didelis?

– Turiu pripažinti, kad didžioji dalis iki šiol mūsų renginį aplankiusių aktorių, komiksistų ir filmų kūrėjų išsiskyrė tikrai maloniu ir paprastu bendravimu. Atitinkamai, negaliu pasakyti, kad aktorių reikalavimai būtų itin dideli. Daugiausiai dėmesio įprastai skiriama skrydžio kokybei – dauguma svečių išskiria verslo ar pirmosios klasės bilieto būtinybę. Tiesa, kartais bilieto kaina gali siekti net pusę aktoriaus honoraro dydžio.

Apskritai, didžiausi reikalavimai atkeliauja iš agentūrų. Ir tai natūralu – jie nori suteikti aukščiausio lygio sąlygas savo atstovaujamam klientui. Tuo tarpu į renginį atvykęs aktorius ar kūrėjas dažnai yra gerokai paprastesnis, lengvai bendraujantis ir be jokių didelių reikalavimų.

– Kokia didžiausia žvaigždė iki šiol gerbėjus Lietuvoje aplankiusi „Comic Con Baltics“ dėka?

– Sunku būtų išskirti vieną. Garsiausiųjų sąraše neabejotinai rikiuojasi Gimli personažą „Žiedų valdovo“ filmuose įkūnijęs John Rhys-Davies, Gibsą „Karibų piratuose“ vaidinęs Kevin McNally bei charizmatiškoji pirmųjų metų renginio žvaigždė, žmogų-orkestrą „Policijos akademijoje“ įkūnijęs Michael Winslow.

– Pirmasis renginys įvyko 2017 metais. Kaip skiriasi pirmojo renginio organizavimas ir jo organizavimas dabar? Ar turite ambicijų renginį dar labiau auginti, ar plėsti ateityje?

– Žiūrint atgal turiu pripažinti, kad pirmieji dveji renginio organizavimo metai buvo tarsi testas, susipažįstant su tuo, kokios temos yra įdomios Baltijos šalių populiariosios kultūros fanams. Na, o kuo daugiau mes sužinome apie mūsų auditorijos pomėgius, tuo labiau auga ir renginio kokybė – kviečiame aktorius iš Baltijos šalyse pačių populiariausių pasaulinių kino ir TV projektų, ieškome labiausiai mūsų auditoriją dominančių komiksų kūrėjų, kino dekoracijų, kompiuterinių žaidimų ir technologijų.

Na, o jau artimiausioje ateityje planuojame žengti didelį ir reikšmingą plėtros žingsnį pirmyn. Tad sekite naujienas – apie tai pranešime jau labai, labai greitai.

– Kokie didžiausi iššūkiai iškyla organizuojant tokio mąsto renginį?

– Esame jaunas, augantis, tačiau tikrai didelio masto renginys, tad bene pagrindinis iššūkis – krūvį suderinti su žmogiškaisiais ištekliais. Nuolatinę visus metus dirbančią komandą sudaro iki 10 žmonių, o atsakomybė ir darbų apimtis ant šių pečių krenta tikrai didelė. Tačiau galime pasidžiaugti, kad artėjant renginiui mūsų komanda išauga kone keliasdešimt kartų. Už tai visada nuoširdžiai dėkojame mūsų superherojams – savanoriams ir partneriams.

– Su kokiais pasaulinio lygio svečiais lankytojai galės pabendrauti šiemet? Ar jau paskelbtos visos atvykstančios žvaigždės?

– Šiuo metu mūsų sekėjams žinoma tik dalis renginyje dalyvausiančių aktorių ir komiksų kūrėjų, tačiau stebintys renginio naujienas jau tuoj pamatys dar ne vieną jiems pažįstamą veidą. Tuo tarpu, jau dabar kompiuterinių žaidimų gerbėjai gali ruoštis gyvai pabendrauti su žaidimo „GTA V“ žvaigžde, Trevorą įkūnijusiu aktoriumi Steven Ogg. Taip pat filmų bei serialų gerbėjų lauks viena ryškiausių serialo „Vikingai“ žvaigždžių Georgia Hirst. Internetinių komiksų gerbėjų – bene didžiausią sekėjų auditoriją socialiniuose tinkluose turintys ir mums visiems puikiai pažįstami „Cyanide&Happiness“ ir dar daugelis neskelbtų, tačiau visame pasaulyje garsių kūrėjų bei aktorių.

– Galiausiai, jei galimybės neribotų, ar yra svečias (-iai), kurį (-iuos) svajojate pakviesti labiausiai?

– Nuo pat pirmųjų metų tyliai sau svajojame po „Comic Con Baltics“ stogu suburti kiek įmanoma daugiau visame pasaulyje puikiai žinomų lietuviškų šaknų turinčių Holivudo aktorių. Tai galėtų būti tokios skambios pavardės kaip Robert Downey Jr., Jason Sudeikis, Robert Zemeckis, Sean Penn, John C. Reilly.

Kiekvienas atėjęs į renginį prisideda, kad kitais metais jis taptų dar didesnis ir dar įdomesnis. Tad kad svajonės taptų realybe mums tereikia nuolat augančios ir didėjančios renginio bendruomenės!



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
kieno saskaita bus mokama gal vel tu pensininku juk /svarkelis/ zadejo algas istempt tai gal ir neindeksuotas pensijas pritemps ?.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių