Quantcast

Į Lietuvą atvyksta žvaigždžių kaukių gamyba išgarsėjęs L. Meier

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį – rugsėjo 21-22 dienomis – Vilniuje vyksiančio kultinio populiariosios kultūros renginio organizatoriai pranešė apie dar vieną į Lietuvą atvykstantį pasaulinio lygio kūrėją.

Tai – unikaliai realistiškų 3D žvaigždžių kaukių gamyba išgarsėjęs Landon Meier, kitaip žinomas kaip „Hyperflesh“.

„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad šių metų renginio lankytojai „Litexpo“ parodų rūmuose galės sutikti ne tik garsius Holivudo aktorius ar komiksų kūrėjus, bet ir gąsdinančiai realistiškus, gerokai didesniu, nei įprasta normaliam žmogui veidu pasižyminčius aktorių Danny DeVito, serialo „Bręstantis blogis“ (angl. „Breaking Bad“) pagrindinį veikėją Walter White, ar tiesiog milžinišką, pasišlykštėjusiu žvilgsniu aplinkinius nužiūrintį kūdikį. Už šių unikalių personažų atvežimą į Vilnių bus atsakingas visame pasaulyje garsus JAV 3D kaukių kūrėjas L. Meier“, – sako „Comic Con Baltics 2019“ organizatorius Darius Krasauskas.

Trečiąjį rugsėjo savaitgalį Lietuvoje viešėsiantis L. Meier į „Comic Con Baltics 2019“ atvyksta su originaliais savo darbų pavyzdžiais. Tarp jų tokie garsūs veidai, kaip serialo „Ofisas“ (angl. „The Office“) veikėjai Dwight Schrute ir Michael Scott, „Bręstantis blogis“ veikėjas Walter White, aktorius Danny DeVito ir kiti.

Pradžia – stebinančios kūdikių kaukės

„Kelią į pripažinimą kūrėjas pradėjo savo namų rūsyje sumodeliavęs kelioliką kartų realų dydį pranokstančias kūdikių kaukes. Tuo pačiu metu juokingas ir kraupus suaugusio žmogaus, dėvinčio itin realistišką naujagimio kaukę, rezultatas pavergė tūkstančius. Šiandien „Hyperflesh“ internetinėje svetainėje galima rasti trijų skirtingų tipų kūdikių kaukes. Tai – „linksmas“, „verkiantis“ ir „pasišlykštėjęs“. Pastaroji kartu su kūrėju atkeliauja į Lietuvą“, – pasakoja renginio „Comic Con Baltics 2019“ organizatorius.

Ilgainiui L. Meier kaukės vis dažniau tapo pastebimos JAV vykstančiuose populiariosios kultūros renginiuose, pradėjo plisti socialiniuose tinkluose bei pateko į populiariausias televizijos laidas, tokias kaip „Vakaro šou su Jimmy Fallon“ (angl. „Tonight Show with Jimmy Fallon“).

„Stipriai prie „Hyperflesh“ išpopuliarėjimo prisidėjo serialo „Bręstantis blogis“ žvaigždė Bryan Cranston. Dėvintis savo veido kaukę 2013 metais jis pasirodė „San Diego Comic-Con“ koridoriuose. Traukdamas visų akį, tačiau neišsiduodamas, kad po kauke slypi tikrasis personažas, aktorius patraukė į serialo „Bręstantis blogis“ diskusijų salę. Tik užlipęs ant scenos jis nusiėmė L. Meier kūrinį ir parodė tikrąjį savo veidą. Šios kaukės atitikmenį iš arti pamatyti galės ir „Comic Con Baltics 2019“ lankytojai“, – sako D. Krasauskas.

Vis dėlto, vienu reikšmingiausių žingsnių kūrėjo karjeroje tapo Vladimiro Putino, Donaldo Trumpo ir Kim Jong Uno kaukių susitikimas populiariosios kultūros renginyje JAV – „Monsterpalooza 2017“. Trijų pasaulio šalių lyderius įkūnijantys herojai, iš kurių vienu buvo pats L. Meier, nufilmuoti kartu vaikščiojantys ir besilinksminantys renginyje. Į socialinius tinklus patalpintas jų vaizdo įrašas jau per pirmąsias dvi paras surinko virš 50 milijonų unikalių peržiūrų.

Reikalauja nuo 40 iki 150 valandų darbo

„Gaminti kaukes L. Meier pradėjo beveik prieš 20 metų, dar studijuodamas universitete. Iš pradžių tai buvo hobis – pirmąsias kaukes kūrėjas formavo iš molio, pasitelkdamas įgytus skulptoriaus įgūdžius. Augant jo gaminių populiarumui, kūrėjas savo darbams pradėjo naudoti pažangų 3D spausdintuvą“, – pasakoja organizatorius.

Net ir pasitelkus 3D spausdinimo technologiją, vienos L. Meier kaukės gamyba užtrunka nuo 40 iki 150 darbo valandų. Atitinkamai, vienos kūrėjo kaukės kaina gali siekti nuo kelių šimtų iki keleto tūkstančių JAV dolerių.

Susipažinti su „Hyperflesh“ kaukių kūrėjų ir apžiūrėti jas iš arti gerbėjai galės rugsėjo 21-22 dienomis populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics 2019“ metu, „Litexpo“ parodų rūmuose, Vilniuje.

Trečiuosius metus vyksiančiame renginyje lankytojų taip pat lauks susitikimai su pasaulyje garsiais aktoriais ir kūrėjais iš garsiausių kino bei televizijos projektų. Taip pat – „AVAKA“ pristatomų naujausių lietuviškų filmų premjeros, trumpametražių lietuviškų filmų peržiūros, vaizdo žaidimų ir jiems skirtos moderniausios įrangos išbandymas, komiksai ir pasaulyje garsūs komiksistai, cosplay pasirodymai, šeimų erdvė ir daug kitų, tiek suaugusiems, tiek mažiesiems skirtų pramogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių