Quantcast

Grupė „Atika“ susiburs vieninteliam pasirodymui VU planetariume

  • Teksto dydis:

Spalio 28 d. 19 val. koncertų cikle „Muzika po žvaigždėmis“ VU planetariume pasirodys šiais metais 25-metį pasitinkanti grupė „Atika“.

Surinkęs gražiausias savo kūrybos dainas, grupės lyderis Darius Žvirblis žada įsimintiną ir jaukų pasibuvimą visiems grupės gerbėjams. Kartu muzikuos: Haroldas Liumparas – elektrinė gitara, Michailas Denisenko – būgnai, Aurimas Stonys – bosinė gitara.

Grupė „Atika“ susikūrė 1996 metais, dažnai keitėsi grupės sudėtis, nesikeitė tik grupės lyderis, kurio dainos skamba ir šiandien. Apie savo kūrybą Darius yra sakęs: „Į dainų tekstus sudedu savo patirtis, fantazijas ir liguistumus. Iš esmės, tai yra mano slapti dienoraščiai, kurių teoriškai niekam nerodyčiau. Bet kadangi tai yra dainos, sakau: padainuokime kartu. O ritmas ir rimas – kaip žaislai, tarsi „Monopolio“ kortelės ar lego kaladėlės. Taip smagu kartais būna pažaisti. Labiausiai mene man šiandien trūksta nemenininkų. Kūrėjų, kurie tarsi sakytų – žiūrėk, seni, esu toks kaip tu – paprastas žmogelis, bet kurią akimirką galintis numirti. Todėl, davai, aš tau nupirksiu ledų, o tu valgyk ir stebėk – padarysiu ką nors paprasto, mielo ir suprantamo. Tai štai lygiai to paties noriu ir aš – kad mano dainos žmonėms primintų, jog savo gyvenimu ir mirtimi esame visi vienodi“.

Pakeliauti po dangaus pasaulius, klausantis gražiausių grupės „Atika“ dainų kviečia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių