Quantcast

Didžiausias „Art Vilnius ‘13“ kūrinys sveria tris tonas

Lankytojų meno mugėje „Art Vilnius“ lauks vienas įspūdingiausių mugės darbų – Vlado Urbanavičiaus kūrinys „Špūlė“, kurio aukštis – 10 m, plotis – 3 m, o svoris – net 3 tonos.

Tai didžiausias mugės kūrinys, pats pirmasis atkeliavęs į mugę ir jau stovintis „Litexpo“ teritorijoje.
Mugės organizatoriai žada, kad bus ir daugiau įspūdingų darbų. Mugę atidarys specialiai šiai progai sukurtas Eglės Rakauskaitės „Rake“ performansas. Mugės metu performansus taip pat atliks „Pitt projects“ galerija iš Didžiosios Britanijos, galerijos „Meno parkas“ bei  „Aukso pjūvis“ iš Kauno, o skulptorius Kęstutis Svirnelis nustebins didžiule instaliacija „Senis besmegenis“.

Vaizdo projektus pristatys galerijos „Galera“, „Drevinė pušis“, „Meno niša“.

Pasak „Art Vilnius ’13“ meno vadovės Dianos Stomienės, šiais metais mugė sulaukė nemažai naujų svečių iš užsienio šalių. „Mugėje pirmą kartą dalyvaujanti galerija iš Lenkijos „Stalowa“ pristatys vieną garsiausių šiuolaikinių šios šalies menininkų Edwardą Dwurniką. Jo kūryba eksponuojama garsiausiose pasaulinėse parodose, pavyzdžiui, „Documenta“ Kaselyje ir kitose. Jaunas šiuolaikines lenkų menininkes Laura La Wasilewska ir Aga Pietrzykowska pristatys pirmą kartą dalyvaujanti lenkų meno galerija iš Vilniaus „Znad Wilii“.

Kaip teigia mugės meno vadovė, lankytojai turės progą susipažinti ir su daugelio kitų šalių šiuolaikiniu menu.

„Šiuolaikinei Skandinavijos meno rinkai atstovaus Danijos galerija NB, kurios ekspozicijose pamatysime Norvegijos, Danijos, Nyderlandų, Vokietijos menininkų darbus. Pirmą kartą atvyksta galerija iš Prancūzijos „Karavan“, kuri pristatys Rytų Europos menininkų vaizdo kolekciją, fotografijas, skulptūras. Sulaukėme ir dviejų galerijų iš Italijos – pernai jau matytos galerijos „Ufofabrik“ ir pirmą kartą atvykstančios CART. Šios galerijos supažindins su šiuolaikinio Italijos meno scena – nuo tapybos, grafikos, skulptūros darbų iki vaizdo programų, paskaitų. Į mugę atvyks ir gausus Italijos menininkų būrys. Turėsime progos pamatyti ir Gruzijos, Rusijos bei daugelio kitų šalių menininkų darbus“, – naujienas vardina D. Stomienė.

Meno mugė „Art Vilnius `13“ vyks birželio 26–30 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusivažiavo

nusivažiavo  portretas
galeristai., meną jau vertina tonom ..........kaip ir senais moskoliškais laikais - didžiausia ''car puška'', ''car kolokol''..........bėkit ir čiupinėkit ''špūlę'' ir senį besmegenį kol svoris nuo karščio nesumažėjo ..........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių