Quantcast

Dešimtoji „Kultūros naktis“ skelbia programą: naktį viskas kitaip!

  • Teksto dydis:

Jau dešimtą kartą Vilniuje vyksiantis vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“ šiandien paskelbė šių metų festivalio programą. Naktį iš birželio 17-osios į 18-ąją vilniečius ir miesto svečius kvies daugiau nei 120 projektų.

Tarp jų – audiovizualiniai pasirodymai, klasikinės ir populiariosios muzikos koncertai bei jau tradicija tapusi Šeimų erdvė. Šiais metais festivalis lankytojus pasitiks šūkiu „Naktį viskas kitaip“.

Nors Specialioji festivalio programa bei didieji projektai bus atskleisti tik birželio 7 dieną, jau dabar „Kultūros nakties“ svetainėje galite susipažinti su beveik 100 projektų bei išsirinkti, ką būtinai norėsite pamatyti, išgirsti ir išbandyti bemiegės nakties metu.

Ne pirmus metus festivalio programą papildys audiovizualinis projektas „GO GAGA“, šį kartą persikelsiantis į Geležinkelio stotyje esantį „Peroną“, Bernardinų sodą užvaldys Šeimų erdvė bei gausybė įvairiausių projektų mažiesiems lankytojams, ant scenos lips jau ne kartą „Kultūros nakties“ lankytojus žavėjęs muzikos virtuozas Petras Geniušas. Į įvairius renginius kvies ir kiti festivalio senbuviai - Menų spaustuvė, Šiuolaikinio meno centras, Lietuvos dailės muziejus, Kirtimų kultūros centras.

Energetikos ir technikos muziejuje susitiks styginių kvartetas „Chordos“ ir britų avangardinės muzikos žvaigždė Antonas Lukoszewieze. O Vilniaus Rotušėje skambės šiuolaikinės muzikos ansamblio „SYNAESTHESIS“ muzika. Šio ansamblio pasirodymai – tai emocionaliai įtraukiantis vyksmas, apjungiantis muziką, kinetiką, naująsias technologijas, vaizdo projekcijas, leidžiantis klausytojams ne tik klausa, bet ir visu kūnu pasinerti į kūrinio dvasią.

Skirtingai į kultūrą pažvelgti kvies ir įvairios Vilniaus bažnyčios. Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje skambės baroko epochos muzika, atliekama choro „Aidija“, projekte „Musica Nocturna“ po Šv. Jonų bažnyčios skliautais išgirsite vargonų improvizuojamą legendą apie VU Šv. Jonų bažnyčios rūsiuose palaidotus Prakeiktuosius brolius, subtiliąją kamerinę nakties muziką bei grigališko ir liuteroniško choralo sąšaukas nemirtingoje J. S. Bacho muzikoje. Visuomenei ir menui atsivers viena unikaliausių erdvių Vilniuje – sovietmečiu daržovių sandėliu paversta Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, kur lankytojų lauks šiuolaikinio šoko spektakliai, parodos, paskaitos, koncertai ir filmai.

Festivalio metu duris lankytojams atvers Lietuvos Aukščiausiasis teismas, pakviesiantis iš arti susipažinti su teismo veikla bei pasigaminti Vokietijos okupacijos laikų pasą, Muitinės muziejus, lankytojus įtrauksiantis į muitininko darbus bei pristatysiantis muitinės tarnybinius šunis, bei Vytauto Kasiulio dailės muziejus, pakviesiantis į paryžietišką naktį.

Ir tai – tik keletas per vieną naktį įvyksiančių renginių. Daugiau informacijos – www.kulturosnaktis.

„Kultūros naktis“ visą Vilniaus miesto gyventojus ir svečius nemiegoti pakvies birželio 17 d. nuo 18:00 iki 02:00 val. nakties. Visi festivalio renginiai yra nemokami.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių