Quantcast

Naujoji Vilniaus valdžia užsimojo kurti „dainyklas“ – ką mano gyventojai?

  • Teksto dydis:

Naujoji Vilniaus valdžia imasi iniciatyvos kurti „dainyklas“. Anot išrinktojo Vilniaus mero Valdo Benkunsko, tai būtų vietos, kur galima ne tik pavalgyti, bet ir pasiklausyti gyvos muzikos. O ar mato tokių „dainyklų“ poreikį viešojo maitinimo įstaigos, LNK žurnalistė teiravosi restoranų ir kavinių tinklo vadovo Gedimino Balnio. 

„Manau, reikia tokių vietų, nes gyvai atliekama muzika žmonėms patinka“, – palaikė tokią savivaldybės idėją gatvėje kalbinta pašnekovė.

„Labai smagu, puiku. Jeigu grotų mano skonio muzika, žinoma, mieliau eičiau į tokias kavines ar barus“, – pritarė ir kita praeivė.

„Priklauso nuo to, kokia muzika. Jeigu koks nors įkyrus popsas – tai neičiau, o jei lengvas, prie užkandžių tinkantis džiazas, – kodėl gi ne“, – teigė vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Aš pati dainuoju vokiečių bendruomenės ansamblyje, tai mes seniai galvojome nueiti į kokį nors alaus barą padainuoti. Tai yra smagu, pakelia nuotaiką“, – kalbėjo moteris.

O ką mano viešo maitinimo įstaigos?

– Ar palaikote tokią idėją?

– Idėja nebloga, nes Lietuvoje santykinai tai nėra taip populiaru, kaip kitose šalyse. Pavyzdžiui, Ispanijoje visur – gyva muzika, karaokė. Didžiojoje Britanijoje popietinės arbatėlės metu arba groja gyva muzika, arba dainuojama. O pas mus tai vyksta dar palyginti retai. Manau, tokia iniciatyva gali pasiteisinti, nes miestas turi galimybę tai plačiai viešinti, taip pritraukdama ir turistus.

 Idėja nebloga, nes Lietuvoje tai nėra taip populiaru, kaip kitose šalyse. Pavyzdžiui, Ispanijoje visur – gyva muzika, karaokė.

 

– Turite omenyje, reklamą, kuri padėtų skleisti žinią, kad tokie dalykai vyksta?

– Taip, nes pačiam vienam restoranui įpratinti klientus prie kažkokio naujo dalyko yra sunku.

– Bet restoranai ir savo iniciatyva gali pradėti kviestis atlikėjus, groti gyvą muziką, tik problema būtų dėl reklamos?

– Reikėtų formuoti įpročius, tik nežinau, kaip tai būtų vykdoma. Ar praktikuojama savaitgaliais, ar kažkokiu nors nustatytu laiku ir šiokiadieniais. Ir klientai gal galės rinktis, nes vieni norės būgnų, kiti – saksofono.

– Ar be reklamos reikėtų dar kažkokios pagalbos restoranams? Tarkim, padėti surasti atlikėjus, norinčius groti restoranuose ar kavinėse?

– Dėl atlikėjų, tai taip. Atlikėjai ir viešinimas – du pagrindiniai dalykai.

– Anksčiau, bent jau senamiestyje žmonės skųsdavosi dėl kavinėse per garsiai grojančios muzikos. Ar nepadaugėtų tų skundų, jeigu daugiau restoranų ir kavinių turėtų tokius gyvos muzikos vakarus?

– Čia labai priklauso nuo vietos, nuo atlikėjų. Ten, kur gros būgnais, bus problemų, bet kur skambės saksofonas, akordeonas, manau, neturėtų tapti problema. Daug lems ir tų gyvų koncertų laikas. Be abejo, jei tai vyks po 22 val., atsiras nepatenkintų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai bent

Tai bent portretas
Įvardinkit konkrečiai, koks proto bokštas sugalvojo žodį dainyklos? Jau yra skalbyklos, valyklos, taisyklos. Dabar bus dainyklos, šokyklos, sportyklos, rašyklos, piešyklos, ane?

Onė

Onė portretas
Dainyklos????ar dar durniau neitų sugalvoti.

Kodėl ne kitas pavadinimas?

Kodėl ne kitas pavadinimas? portretas
Bliovyklos; pinigų plovyklos; ukrės plikos ir t.t. Nuobodus tas siūlomas pavadinimas. Rašykit, kad spermos šiukšliadėžė ir visi supras.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių