Quantcast

D. Ibelhauptaitė: Sporto rūmuose per koncertą bus užtikrintas aukšto lygio saugumas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį apleistuose Vilniaus sporto rūmuose rengiamo bohemiečių kolektyvo koncerto saugumui užtikrinti dedamos didelės pastangos, tikina kolektyvą subūrusi režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

"Mes esame paruošę nepaprastai didelius priešgaisrinės apsaugos priemonių punktus. Tokios apsaugos, tokio saugumo ir tokio priešgaisrinių priemonių lygio nė viena salė Lietuvoje, nė viena organizacija neturės, kaip bus čia. Mes prie to labai daug dirbame jau, mes nedarome to patys, mes bendradarbiaujame su visomis reikiamomis institucijomis paruošdami tam salę", - trečiadienį žurnalistams sakė D.Ibelhauptaitė.

Žinoma režisierė neužsiminė apie bendradarbiavimą su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu (PAGD), kuris yra nurodęs neorganizuoti jokių renginių priešgaisrinės saugos reikalavimų neatitinkančiuose rūmuose.

"(Priešgaisrines - BNS) priemones mes, aišku, įrengiame su privačiomis kompanijomis, bet mes visa tai darome su konsultacijomis", - teigė ji.

Pasak D.Ibelhauptaitės, organizatoriai bendradarbiauja su ugniagesiais savanoriais, turi rėmėjų, kurie sutvarkė rūmų erdves. Ji tikino, jog pusantros valandos truksiančio koncerto metu bus užtikrintas šildymas, veiks biotualetai.

"Tai yra vienkartinis renginys, tai yra dalinis salės naudojimas, čia iš tikrųjų visiems bus šilta ir saugu. (...) Vienas dalykas, ko tikrai nebus - bufeto. Pyragėlių teks pakentėti", - sakė ji.

Režisierė palygino Sporto rūmus su Londono erdve - apleista Battersea elektrine, kurioje dažnai vyksta dideli renginiai, nors šio pastato būklė esą dar prastesnė.

"Tai nereiškia, kad Sporto rūmai atgimsta, tai nereiškia, kad čia kažkas tęsis pirmadienį. Tai yra išskirtinis dalykas pusantros valandos, tai yra kultūrinė akcija", - kalbėjo D.Ibelhauptaitė.

Jos žiniomis, pastarąjį kartą Sporto rūmuose koncertavo grupė "Antis". Koncertas vyko prieš 10 metų.

Sekmadienį roko ir operos žanrus sujungsiančiame koncerte tikimasi sulaukti 1800 žmonių.

"Mes turime pakviesti ir parduoti tiek bilietų per labai trumpą laiką", - teigė D.Ibelhauptaitė.

Vietoje orkestro su operos dainininkais sekmadienį pasirodys roko muzikantai Tomas Varnagiris, Paulius Zdanavičius, Tomas Maslauskas, Martynas Lukoševičius ir Audrius Piragis.

Jiems pritariant, žinomų kompozitorių klasikines arijas roko ritmu atliks Asmik Grigorian, Aušrinė Stundytė, Joana Gedmintaitė, Laimonas Pautienius, Kostas Smoriginas, Tadas Girininkas, Kristianas Benediktas, Viktoras Gerasimovas bei Tomas Pavilionis. Dauguma iš jų specialiai šiam koncertui atvyksta iš užsienio.

Projektą prižiūri jaunas režisierius Gediminas Šeduikis, atlikėjams kostiumus kuria Islandijoje gyvenantis dizaineris Dainius Bendikas.

Vilniaus apskrities Priešgaisrinės  gelbėjimo valdybos vadovai BNS yra sakę, kad priešgaisrinės saugos reikalavimų neatitinkančiuose Vilniaus sporto rūmuose jokie renginiai vykti negali, nes objekto eksploatacija uždrausta ir jiems nėra jokio teisinio pagrindo.

Anot gelbėtojų, leidžiama dirbti tik kabinetuose, o didžiojoje salėje - ne, kadangi čia išmontuotas gaisrinis vandentiekis, neveikia aktyviosios gaisrinės sistemos ir gaisrinės automatikos įrenginiai.

Už renginių organizavimą rūmuose yra atsakingi pastato savininkai - bendrovė "Ūkio banko investicinė grupė".



NAUJAUSI KOMENTARAI

nike shoes for men

nike shoes for men portretas
Music started playing anytime I opened up this web page, so irritating!

michael kors skorpios textured large orange tote

michael kors skorpios textured large orange tote portretas
This design is steller! You definitely know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! michael kors skorpios textured large orange tote http://www.packet-in.co.uk/shop.asp?url=michael-kors-skorpios-textured-large-orange-tote-b-3348.html

IsraelHiz

IsraelHiz portretas
Nice blog ) http://6gzdeuds.com my blog
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių