Quantcast

Botanikos sode skambės variacijos flamenko tema

  • Teksto dydis:

Taurusis barokas, kaitrusis flamenkas ir orkestro spalvos – koks netikėtas derinys. Tačiau sumanęs jį ispanas flamenko meistras Carlosas Piñana mėgsta rizikuoti kūryboje.

Šio gitaristo ir jo brolio dainininko Curros flamenko mišių albume skamba klasikinis styginių kvintetas ir choras, Carlosas pasirodo su simfoniniais orkestrais, įvairiais netradicinės sudėties ansambliais, kuria muziką šokio trupėms, kino filmams, yra išleidęs daug solinių albumų ir savo kūrybos natų rinkinį.

Gitaristo paletėje dera turbūt visi šiandien gyvuojantys flamenko stiliai. Pasak užsienio spaudos, remdamasis į šio žanro tradicijas C.Piñana atveria naujus flamenko horizontus. „Jis – ateities atstovas dabartyje. Šiam muzikantui flamenke nebėra paslapčių“, - rašė apie kūrėją „Tiempo Magazine“.

Tuo neverta stebėtis. Kaip senais laikais, kai flamenko dar nebuvo mokoma mokyklose, Carlosas perėmė turtingas šio žanro tradicijas iš savo tėvo ir senelio, garsių flamenko menininkų. Tai muzika, tekanti jo gyslomis.

Jau nuo studijų metų C.Piñana renka tarptautinius apdovanojimus flamenko festivaliuose ir konkursuose, o šiandien yra ne tik vienas įdomiausių flamenko kompozitorių ir atlikėjų, bet ir svarbi flamenko judėjimo figūra.

Greta spalvingos koncertinės veiklos gitaristas dėsto flamenką Mursijos konservatorijoje, vadovauja flamenko meno mokyklai, yra tarptautinio flamenko festivalio ir gitaros konkurso rengėjas.

Muzikantas koncertais išmaišė Europą, Artimuosius ir Tolimuosius Rytus, gastroliavo Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Afrikoje. Jo scenos partneriai buvo JAV, Maroko, Irako, Egipto, Pakistano, Turkijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių muzikos įžymybės.

Praėjusiais metais pristatęs Kristupo vasaros festivalyje su broliu Curro „Flamenko mišias“, dabar Carlosas šventės pabaigos koncerte praturtins ispaniškais ritmais Antonio Vivaldi muziką, o sodriu orkestro skambesiu – flamenką.

Artistui talkins lenkų klasikinės gitaros meistras Krzyztofas Pelechas ir nuolatinis koncertų partneris ispanų perkusininkas Miguelis Angelas Orengo bei maestro Donato Katkaus vadovaujamas Vilniaus miesto savivaldybės Šv.Kristoforo kamerinis orkestras.

Koncertas rengiamas kartu su Lenkijos institutu ir Ispanijos karalystės ambasada.

„ Vivaldi flamenko ritmais“: Carlos Piñana (flamenko gitara, Ispanija), Krzyztof Pelech (klasikinė gitara, Lenkija), Miguel Angel Orengo (perkusija, Ispanija), Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus). A. Vivaldi ir C. Piñana muzika.

Rugpjūčio 30 d.19 val. Vilniaus universiteto botanikos sode (Kairėnų g. 43, Vilnius)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių