Quantcast

Birželį Valdovų rūmų muziejus dirbs ilgiau, liepą – keis kainas

  • Teksto dydis:

Vasaros sezoną Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai pasitinka lankytojams siūlydamas daugiau kultūrinių paslaugų.

Visą birželio mėnesį jis dirbs ilgiau, o nuo liepos 1 d. keis bilietų kainas ir sudarys didesnes galimybes lankyti muziejų socialiai pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms.

„Nuolat įsiklausome į savo lankytojų, miesto gidų, turizmo agentūrų atstovų pastabas ir kasmet artėjant vasarai stebime tendenciją, kad šiltuoju metų sezonu žmonių padaugėja ne tik gatvėse, bet ir muziejuose. Siekdami, kad mūsų lankytojai galėtų kasdien ilgiau mėgautis kultūros ir istorijos paveldu pačioje Vilniaus širdyje, praturtinti žinias ir patirti neišdildomų įspūdžių, nutarėme birželio mėnesį prailginti muziejaus darbo laiką“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus direktorius dr. Vydas Dolinskas, pabrėždamas, kad jei ši naujovė pasiteisins, muziejaus bendruomenė svarstys galimybę dirbti ilgiau ir kitais vasaros mėnesiais.

Nuo birželio 1 d. Valdovų rūmų muziejus beveik trečdaliu pailgins savo darbo laiką ir bus atviras lankytojams ne 48, o 64 valandas per savaitę. Visomis savaitės dienomis muziejus darbą pradės 10.00 val. Pirmadieniais, antradieniais ir trečiadieniais lankytis Valdovų rūmų muziejuje bus galima iki 18.00 val., o likusias keturias dienas nuo ketvirtadienio – iki 20.00 val.

Pasak V. Dolinsko, tai ne vienintelė Valdovų rūmų muziejaus vasaros sezono staigmena. „Siekdami sudaryti daugiau galimybių lankyti muziejų socialiai pažeidžiamiausiems visuomenės nariams, nuo liepos 1 d. keičiame lankytojų bilietų kainas. Mažesnes pajamas gaunantiems asmenims ir šeimoms bilietų kainos, žinoma, mažės, o kitos kainos labai nesikeis, tik apvalės į vieną ar kitą pusę“, – sako jis.

Nuo liepos 1 d. įprasto muziejaus lankymo bilieto kaina bus 3 eurai. Studentai, senjorai, kariai ir kitos socialinės grupės jį galės įsigyti su 50 proc. nuolaida, o vaikai iki 7 m., vaikų namų globos auklėtiniai, socialiai remtini vaikai, neįgalieji ir juos lydintys asmenys, 80-mečiai ir vyresni senjorai bei muziejininkai – su 100 proc. nuolaida. Mažai šeimai (1 suaugusysis ir 1–3 nepilnamečiai vaikai) muziejaus lankymo bilietai kainuos 4 eurus, didelei šeimai (2 suaugusieji ir 1–3 nepilnamečiai vaikai) – 7 eurus.

Edukacinių užsiėmimų bilietai 5–7 m. vaikams kainuos 0,3 euro, moksleiviams, studentams ir senjorams – 0,8 euro, suaugusiesiems – 2,50 euro. Mažai šeimai edukacinių užsiėmimų bilietai kainuos 3 eurus, didelei šeimai – 5,50 euro.

Šiek tiek keisis ir paslaugų pavieniams asmenims bei organizuotoms lankytojų grupėms kainos. Ekskursija užsiregistravusiam pavieniam asmeniui lietuvių kalba kainuos 1,50 euro, o anglų kalba – 2,20 euro (kartu su šiomis paslaugomis privaloma įsigyti muziejaus lankymo bilietą). Ekskursijos kaina lankytojų grupei lietuvių kalba nuo šiol bus 15 eurų, o užsienio kalba – 22 eurai. Kartu su ekskursija užsakytas apžvalgos aikštelės ar galerijos lankymas papildomai kainuos 3 eurus. Audiogido lietuvių ir anglų k. paslauga, kaip ir anksčiau, bus nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man

man portretas
tai idomus pasirode mazos ir dideles seimos apibudinimas

hg

hg portretas
ne valdovų rūmai o butaforija
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių