Quantcast

Automobiliai, mados, kinas ir karnavalas: Vilniuje prasideda itališkos atostogos

Nuo penktadienio sostinės centre įsikurs septynios itališkų pramogų ir patirčių erdvės. Senamiestyje rikiuosis itališkų automobilių paroda, skambės itališka muzika, o Užupyje bus surengtas Venecijos karnavalas.

„Šią vasarą lietuviai turi mažiau galimybių aplankyti išsvajotus kraštus, o Vilniaus viešbučiai, restoranai ir gidai liko be kiekvieną vasarą čia plūstančių turistų. Nusprendėme abi šias problemas išspręsti vienu šūviu – išryškinsime unikalią kultūrų gausą mieste ir įdomiausias pasaulio patirtis susikursime čia, namuose“, – apie idėją šią vasarą Vilnių paversti septyniomis lankytojų mėgstamomis šalimis“, – sakė turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Vilniaus miesto savivaldybės ir „Go Vilnius“ paskelbta kampanija kviečia šias vasaros atostogas leisti Vilniuje, keliaujant aplink pasaulį per septynis savaitgalius.

„Itališkoms atostogoms“ sostinėje sukurti susivienijo sostinės bendruomenės, viešbučiai, restoranai, menininkai, turizmo agentūros ir tradicinių itališkų motorolerių „Vespa“ klubas, savaitgalį atidarysiantis savo sezoną.

Kol suaugusieji mėgausis itališka kultūra, Bernardinų sode šeštadienį ir sekmadienį vyks itališkos pramogos bei edukacinė veikla vaikams. Jie galės atrasti Bernardinų sodą, sužinoti jo istoriją ir paslaptis, linksmintis su legendiniu Italijoje gimusiu „Super Mario“ personažu ir klausysis lietuviškai sekamų itališkų pasakų.

Ne tik Vilniuje, bet ir visoje šalyje jau tapusi kiekvieno pavasario tradicija –„Gatvės muzikos diena“ – šiemet gegužę neįvyko – buvo atidėta dėl karantino. Tačiau kasmet dešimtis tūkstančių lankytojų sutraukiančios šventės mažesnė versija vienai dienai sugrįš į Vinco Kudirkos aikštę.

Italų kalbos pamokos, paskaitos apie šios šalies kultūrą ir papročius, italų rašytojų knygų pristatymai, istorijos apie išskirtinę architektūrą Vilniuje, italų atlikėjų pasirodymai, smagios viktorinos – Konstantino Sirvydo skvere veiklos užteks visoms trims šventės dienoms.

Šeštadienio vakarą svečius kvies Venecijos karnavalas Užupyje. Čia po atviru dangumi šėls tradicinėmis Venecijos karnavalo kaukėmis pasipuošę personažai, pasirodymus surengs šiuolaikinis cirkas ir „La Commedia dell'Arte“.

Šeštadienį Rotušės aikštėje vyks įvairiausių modelių itališkų „Alfa Romeo“ automobilių paroda, sezono atidarymo šventę surengs legendinių itališkų motorolerių „Vespa“ klubas.

Italija - gurmanų rojus, primindami apie tai Vilniaus restoranų šefai kurs itališką atmosferą. Svečių lauks ypatingi pasiūlymai, nuolaidos, specialiai šiam savaitgaliui sukurti meniu.

Itališkos atostogos – tai tik pirmasis šventinis šios vasaros savaitgalis Vilniuje. Kas antrą savaitgalį sostinė virs vis kita šalimi: Indija, JAV, Ispanija, Vokietija, Japonija ir Prancūzija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių