Quantcast

Atidarymą švenčiantis MO muziejus sekmadienį laukia šeimų

Nuo ketvirtadienio atidarymą švenčiantis MO muziejus paskutiniąją iškilmių dieną - sekmadienį - laukia šeimų su vaikais.

Vaikams suplanuoti teatro, muzikos užsiėmimai, susitikimai su menininkais, populiariausių vaikiškų knygų autoriais. Po diskusijų ir ekskursijų su MO gidu bus netgi karaokė.

Metų kultūros įvykiu vadinamo MO muziejaus atidarymas ketvirtadienį prasidėjo choro „Ąžuoliukas“ pasirodymu ir diskusija, kurioje dalyvavo 20 mln. eurų į šį projektą investavę mokslininkai Danguolė ir Viktoras Butkai, muziejaus architektas Danielis Libeskindas, pirmosios parodos „Visas menas - apie mus“ kuratorė prof. Raminta Jurėnaitė ir muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė.

Dar gerokai prieš muziejaus atidarymą bilietai buvo išgraibstyti į daugelį atidarymo renginių.

ELTA primena, kad spalio 18 dieną duris atvėręs MO muziejus pagal garsiojo architekto D. Libeskindo projektą pastatytas Vilniuje, vietoje nugriauto „Lietuvos“ kino teatro. Tačiau, kaip sakė V. Butkus, bendradarbiaujant su kino centru „Pasaka“, MO muziejaus kino salėje taip pat bus rodomi filmai.

Gedintiems nugriautosios „Lietuvos“ galima paverkti prie jos užrašo MO muziejaus kiemelyje.

Į muziejų bus galima patekti su muziejaus standartiniu bilietu, kurio kaina - 7 eurai, vaikams iki 7 metų amžiaus bilieto nereikės, moksleiviams, studentams, senjorams bus taikomos nuolaidos.

Muziejaus steigėja D. Butkienė rūpinasi MO muziejaus skaityklos projektu. Pasak mecenatės, joje sukaupta apie 2,5 tūkst. knygų.

Pirmosios MO parodos „Visas menas - apie mus“ kuratorė prof. R. Jurėnaitė sakė, kad muziejus pirmiausiai pašvęstas vaizduojamajai dailei.

„Kolekcija buvo sudarinėjama 10 metų, o pirmosios parodos tema „Visas menas apie mus“ - labai apibendrinanti. Išeities tašku tapo pati kolekcija, kuri apžvelgia 60 pastarųjų Lietuvos meno metų raidą. Bus galima pajusti, kas atsitiko Lietuvoje per šį laiką“, - sakė prof. R. Jurėnaitė.

Parodoje eksponuojami 346 kūriniai, pristatoma 71 autoriaus kūryba.

ELTA primena, kad D. ir V. Butkų iniciatyva 2009 metais įsteigtas MO muziejus iki birželio 7 dienos veikė kaip Modernaus meno centras (MMC).

Vienoje didžiausių Lietuvoje privačioje meno kolekcijoje - apie 5 tūkst. kūrinių, kurie ir taps naujo modernaus ir šiuolaikinio meno muziejaus branduoliu. 3,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto MO muziejuje planuojama eksponuoti Lietuvos modernaus meno kolekciją nuo 1960 metų iki šių dienų.

Pagrindinė ekspozicijų salė įrengta trečiame aukšte. Muziejuje taip pat įrengta atvira stogo terasa bei skveras prie pastato. Pirmame pastato aukšte - holas su sale, knygų parduotuvė, kavinė, saugyklos.

Mažoji parodų salė bei skaitykla ir administracinės patalpos - antrame MO muziejaus aukšte.

V. Butkus tikisi, kad MO bus susitikimo vieta, kurioje norėsis užsibūti ir iš naujo atrasti meną bei kitokį laisvalaikį. 


Šiame straipsnyje: MOmuziejusmuziejus vilniuje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Pasirodo Lietuvoje yra ne tik pinigų maišai skurdinantys jos žmones, galų gale atsirado pirmas tikras turtuolis aristokratas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių