Quantcast

9-metis meno genijus per 10 minučių uždirbo 400 tūkst. Lt

33 devynmečio brito tapybos darbai aukcione parduoti per 10 minučių, o jaunasis menininkas uždirbo 100 tūkst. svarų (beveik 407 tūkst. litų).

Kieronas Williamsonas nusprendė neiti į mokyklą, kad galėtų dalyvauti savo kūrinių aukcione, tačiau jau prieš pietus vėl sėdėjo klasėje, nes pirkėjai iš viso pasaulio jo kolekciją išgraibstė per 10 minučių, praneša telegraph.co.uk.

„Manau, šie paveikslai yra geriausi, kuriuos iki šiol sukūriau“, –teigė K. Williamsonas, pramintas „mažuoju Monet“.

Penktadienio rytą galerijai Norfolke atvėrus duris, prie jos jau rikiavosi kolekcininkai, o pirkėjai iš JAV ir Kinijos savo siūlymus teikė telefonu.

„Esu nustebęs, kaip gerai paveikslai išpirkti. Esame labai dėkingi visiems, kurie parėmė Kieroną, ypač esant dabartiniam ekonominiam klimatui“, – kalbėjo jaunojo menininko tėvas Keithas Williamsonas.

Tai buvo jau ketvirtas kartas, kai K. Williamsonas pardavinėjo savo darbus. Šį kartą buvo galima įsigyti akvarelių, kuriose įamžinti Norfolko kraštovaizdžiai, pastelių ir aliejiniais dažnais tapytų peizažų ir žymių objektų.

Pirkėjai už saulėlydį vaizduojantį peizažą nepagailėjo 1,25 tūkst. svarų (5,1 tūkst. litų), o už Suleymaniye mečetę Stambule – 15,6 tūkst. svarų (63,4 tūkst. litų).

„Kai atvėrėme duris, už jų buvo tikras pragaras“, – teigė galerijos direktorius Adrianas Hillas.

K. Williamsonas ir jo žmona Michelle tvirtina, kad būdamas mažas jų sūnus visai nesidomėjo tapyba. Jo oficialiame tinklalapyje teigiama, kad jis buvo „tipiškas energingas vaikas, jaučiantis aistrą vandeniui ir purvui“.

„Jam patiko važinėtis dviračiu ir mėtyti akmenis į jūrą ar kiekvieną rastą balą“, – rašoma ten.

Tačiau 2008 metais, šeimai atostogaujant Kornvalyje, Kieroną „įkvėpė netoliese esančiame uoste stovinčios valtys“ ir jis paprašė eskizų bloknoto.

Netrukus jis kūrė įspūdingus eskizus, o 2009 metų vasarą kaip audra įsiveržė į meno pasaulį, pirmuosius 19 savo paveikslų parduodamas už 14 tūkst. svarų (beveik 57 tūkst. litų).

Po trijų mėnesių 16 paveikslų kolekcija parduota už 17 tūkst. svarų, o pernai liepą 33 paveikslų paroda jaunajam menininkui per 30 minučių uždirbo 150 tūkst. svarų.   Jo darbus įsigijo žmonės iš Arizonos, Niujorko ir Pietų Afrikos Respublikos. Viena pora iš Filadelfijos dvi dienas stovyklavo prie galerijos, kad tik galėtų įsigyti paveikslą.

Dar po mėnesio K. Williamsonas pardavė du paveikslus už 21 tūkst. svarų už kiekvieną.

Berniuko tėvai pripažįsta neturintys meninių gebėjimų. Tačiau jiems patinka menas, jie kolekcionuoja Norfolko menininkų darbus, kurie puošia jų namų sienas.

Jie nuolat pabrėžia, kad Kieronas vis dar yra įprastas berniukas, kuris mėgsta futbolą, tačiau naujasis šeimos būstas – puikus jų sūnaus talento ir sėkmės įrodymas.

Iš kūrybos uždirbtomis lėšomis 9-metis įsigijo 150 tūkst. vertės namą, kurioje dabar gyvena su šeima. Anksčiau jie glaudėsi nuomojamame bute su dviem miegamaisiais.


Šiame straipsnyje: menastapyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skerslatvis

Skerslatvis portretas
Diedukams-stabinginiams iki tokio lygio, kaip su slidėm per Gobio dykuma iki Šanchajaus...

tt

tt portretas
talentingas biciukas.

rena

rena portretas
nematau nei vieno paveikslo, neturiu jokiu komentaru ir isvadu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių