Pereiti į pagrindinį turinį

„Medis Vilniui“ - Technologijų ir dizaino kolegijos kiemelyje

2013-07-03 12:09
„Medis Vilniui“ - Technologijų ir dizaino kolegijos kiemelyje
„Medis Vilniui“ - Technologijų ir dizaino kolegijos kiemelyje / Organizatorių nuotr.

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos vidiniame kiemelyje buvo pristatyta originali meninė konstrukcija pavadinimu „Medis Vilniui“.

Tai nauja studentų poilsio vieta ir traukos centras, kuris sukurtas finansiškai parėmus pavojingų ir nepavojingų atliekų perdirbėjui „Žalvaris“. Verslą ir mokslą rišančią idėją įgyvendino minėtos kolegijos studentai.

„Tai ne pirmas mūsų bendradarbiavimas su šia kolegija: pernai inicijavome grafikos studentų kursinį darbą ekologine tema ir apdovanojome geriausiuosius. Ateityje neketiname nustoti kurti bendrų verslo ir mokslo projektų, tad planuojame patys skaityti studentams paskaitas ekologinėmis ir atliekų tvarkymo temomis. Mums svarbu padėti formuoti jaunimo sąmoningumą dėl aplinkos saugojimo ir puoselėjimo“, – sako Vita Balaikienė, UAB „Žalvaris“ viešųjų ryšių vadovė.

„Medžio Vilniui“ kūryba vyko bendromis kolegijos studentų ir dėstytojų pastangomis. Projekto vizualus kūrė Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos lektorius Jaroslavas Daveiko, o jo dekoravimu pasirūpino Dizaino fakulteto Grafinio dizaino pirmojo kurso studentai.

„Visada mokome savo studentus ieškoti netradicinių kūrybinių sprendimų. „Medis Vilniui“ buvo ir iššūkis, ir praktika jiems įgyvendinti savo sumanymus. Nors sakoma, kad batsiuvys dažniausiai būna be batų, šiandien galime pasidžiaugti, kad jau vieną jų porą patys sau pasisiuvome – kartu su „Žalvariu“ įrengėme patrauklią erdvę savo teritorijoje. Neabejoju, kad ši vieta bus labai mėgstama ir lankoma“, – sako Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos viešųjų ryšių specialistas Deivydas Aukštuolis.

Meninė konstrukcija įrengta neveikiančiame ir seniai nenaudojamame baseine, esančiame Petro Vileišio geležinkelio transporto fakulteto kiemelyje. Iš betoninių ritinių padaryta konstrukcija – vaza medžiui – papuošta studentų grafičiais su integruotu „Žalvario“ logotipu. Baseino vidus taip pat papuoštas grafitininkų darbais ir pripiltas žvyro skaldos, o aplinkui vazą su medžiu įrengti suoleliai.