Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos egiptiečiai Vilniuje palaikė savuosius (foto)

2013-06-30 17:22
Lietuvos egiptiečiai Vilniuje palaikė savuosius  (foto)
Lietuvos egiptiečiai Vilniuje palaikė savuosius (foto) / Indrės Pepcevičiūtės nuotr.

Sekmadienį po vidurdienio Lukiškių aikštėje susirinko Lietuvoje gyvenančių egiptiečių bendruomenės nariai. Devyni vyrai, rankose laikydami plakatus ir Lietuvos bei Egipto vėliavas, protestavo prieš Egipto vadovo Mohamedo Mursi valdžią.


Bendruomenės narių teigimu, nuo M. Mursi atėjimo į valdžią egiptiečiai vis dar nepajuto jokių teigiamų pokyčių Egipte.

Egipte įvykdytos revoliucijos tikslai – orus gyvenimas, laisvė, socialinė teisybė ir nacionalinė nepriklausomybė – šalies vadovu tapus M. Mursi liko užmarštyje, kaip sakė arabų bendruomenės Lietuvoje atstovai.

Prezidentas vadinamas Egipto Respublikos piliečių nusivylimu, jo valdymo periodu nebuvo pasiektas nė vienas išsikeltas revoliucijos tikslas, o saugumas Egipte nebuvo atstatytas. Taip jis įrodė, kad nėra vertas būti šalies vadovu.

„Mes protestuojame prieš M. Mursi valdžią, nes saugumas nebuvo atstatytas, šalis gyvena iš paskolų, teisingumas revoliucijos aukoms nebuvo įgyvendintas, vargingai gyvenantys žmonės Egipte neturi vietos, o žmonėms buvo atimtas orumas ir garbė“, – teigė Ehabas Husseinas Abdou El Ghandour Zaheras, Arabų bendruomenės Lietuvoje vadovas.

Protestuotojai remia Egipto žmonių pasipiktinimą šalyje įgyvendinama diktatūra, nusmukdžiusią Egipto ekonomiką, socialinę ir politinę sritis.

Protestas Lukiškių aikštėje buvo surengtas bendradarbiaujant su Tolerantiško jaunimo asociacija.