Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Gariūnų verslininkų siekiama konfiskuoti apartamentus Bulgarijoje

2013-06-17 21:09
Iš Gariūnų verslininkų siekiama konfiskuoti apartamentus Bulgarijoje
Iš Gariūnų verslininkų siekiama konfiskuoti apartamentus Bulgarijoje / Gedimino Bartuškos nuotr.

Daugelį metų Gariūnuose drabužiais ir avalyne prekiavę vilniečiai Renatas Šukelis ir jo draugė Natalija Peniajeva turės įrodyti, kad iš teisėtai gautų lėšų įgijo Vilniaus priemiestyje esantį žemės sklypą, pasistatė namą bei nusipirko dvejus apartamentus ant jūros kranto Bulgarijos kurorte, praneša portalas delfi.lt.

Šis turtas yra areštuotas – jeigu sugyventiniai nesugebės pagrįsti teisėto nuosavybės įgijimo, teismas gali priimti apkaltinamąjį nuosprendį ir visą jų nuosavybę konfiskuoti valstybės naudai.

Šis ikiteisminis tyrimas „išsirituliojo“ iš kitos bylos – krėsdami didžiausios Lietuvos turgavietės prekeivius pareigūnai atliko kratas Lentvaryje esančiame sandėlyje. Čia buvo aptikta daugiau kaip 25 tonos iš Kinijos neteisėtai įvežtų sportinių drabužių ir sportinės avalynės – prekės buvo pažymėtos suklastotais „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ prekių ženklais. Jų vertė viršijo daugiau kaip 5 mln. Lt.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad asmenys, organizavę suklastotos sportinės produkcijos įvežimą iš Kinijos, falsifikuotomis prekėmis aprūpindavo ne tik didžiųjų Lietuvos miestų prekyvietes, bet ir kaimyninės Latvijos prekeivius.

Dėl nesumokėtų mokesčių valstybei teismas pripažino kaltu ir R. Šukelį – jis su vienu partneriu išvengė muitinės kontrolės daiktams, kurių vertė siekia 1 mln. Lt. Už tai teismas jam skyrė baudą bei nurodė valstybei atlyginti padarytą žalą.

Tiesa, R. Šukelis, kaip ir jo draugė, prekybos Gariūnuose neatsisakė.

Šio tyrimo metu Policijos departamentas ir Generalinė prokuratūra nustatė, kad Gariūnų prekeiviai neteisėtai įgytomis lėšomis galėjo nusipirkti brangų nekilnojamąjį turtą.