Pereiti į pagrindinį turinį

Europolo ieškotą nusikaltėlį paleidęs Vilniaus teisėjas traukiasi

2013-06-28 14:29
Europolo ieškotą nusikaltėlį paleidęs Vilniaus teisėjas traukiasi
Europolo ieškotą nusikaltėlį paleidęs Vilniaus teisėjas traukiasi / A.Ufarto / BFL nuotr.

Europolo ieškotą nusikaltėlių vadeivą paleidęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Gediminas Viederis traukiasi iš pareigų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo G.Viederio atleidimo iš pareigų savo noru.

Šis teisėjas teismo salėje paleido per Europolo koordinuotą operaciją Vilniuje praėjusią savaitę sulaikytas gruzinų tautybė Rusijos pilietį Givį Gordeladzę, kuris po to dingo.

Prokuratūra kreipėsi į teismą su prašymu suimti G.Gordeladzę, tačiau teisėjas G.Viederis atmetė prašymą suimti tarptautinio masto organizuotų nusikaltėlių vadeivą, ieškotą visoje ES.

G.Viederis, motyvuodamas tuo, kad įtariamasis yra ligotas, pagyvenęs ir 65 metų G.Gordeladzei skyrė 30 tūkst. litų užstatą ir mėnesį itin švelnaus režimo namų arešto - namuose gruzinui nurodyta būti nuo 22 iki 6 val., pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Po tokio sprendimo prokuratūra iš karto parašė skundą Vilniaus apygardos teismui, kuris panaikino teisėjo G.Viederio nutartį ir nurodė G.Gordeladzę suimti.

G.Gordeladzė vėl ieškomas visoje Europoje. Lietuvoje jo rasti kol kas nepavyko.