Pereiti į pagrindinį turinį

„Air Lituanica“ rugpjūtį skraidins į Berlyną

2013-07-08 15:31
„Air Lituanica“ atnaujina skrydžius
„Air Lituanica“ atnaujina skrydžius / A. Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvos kapitalo skrydžių bendrovė „Air Lituanica“ rugpjūčio pradžioje pradės skraidinti į Berlyną. Šių metų rudenį „Air Lituanica“ iš Vilniaus oro uosto pradės skrydžius ir į Maskvą, Miuncheną ir Prahą.

„Tikimės pasiekti apie 75 proc. lėktuvų užpildymą. Veiklos pradžioje jis gali būti šiek tiek mažesnis, nes daugelis mūsų pradedamų maršrutų yra nauji“, -„LIetuvos rytui“ sakė įmonės komercijos direktorius Simonas Bartkus.

Prekybą bilietais „Air Lituanica“ pradėjo prieš mėnesį. Pirmosios kryptys šią vasarą - Briuselis, Amsterdamas ir Berlynas.

Anot S.Bartkaus, 45 proc. keleivių liks Nyderlandų sostinėje, likusiai didžiajai daliai Amsterdamas tik ilgesnės kelionės stotelė, per kurią jie pasiekia Prancūzijos pietus ar keliauja per Atlantą - į Jungtines Amerikos Valstijas, Kanadą.

Iki 2015 metų bendrovės skrydžių žemėlapį sudarys 13-16 maršrutų, per metus planuojama skraidinti po 500-600 tūkst. keleivių, iš kurių daugiau nei pusė - verslo ir turizmo keleiviai, Lietuvoje išleidžiantys daugiau kaip 150 mln. litų per metus.